Sunday, February 6, 2011

CUTI-CUTI MALAYSIA

Hello readers...

Thanx to come in my beauty blog .......(ahakz beauty ker)???

Firstly aku nk ucapkan selamat menyambut tahun baru kepada semua bangsa cina d Malaysia

Hope tahun baru arnab ni akan bagi they all more "LUCK"

Bagi yang cuti pulak...especially luar dari kawasan Kelantan, Terengganu dan Kedah...

They all dapat 4 hari cuti compare to us...(sape2 yang stay kt 3 negeri di atas)

Ader yang ambik peluang ni balik kg, ader yang g jejalan...tp ader x yang stay kt umah je...

Erm...kalo yg stay kt umah je or xtau nk g mane..jom..aku share post ni ngn u oll..

Korang2......

Nampak tak big header there????

Why title cuti-cuti Malaysia....bukan la Malaysia sngt...tp area Kelantan jer...

Nk share ngn korang sumer tempat2 yang aku suker lepak when aku pegi Kota Bharu...

Ok lets move...

Actually this pic aku take on 27th Jan until 28 Jan..

So enjoy....

Kalo kekoyalan berlaku...harap maklum..(p/s: kekoyalan means syok sendiri).....

1st pic:- antara artis2 yang terlibat adalah.....


Aku...adik dan akak...3 sekutu yang rapat even berbeza umor...hehehehe...

Akak yang bagus katakan..



2nd pic:-

1st place: airport...kalo nk tgok kapal terbang..make sure da smpai sane b4 kol 11.00 pm...siang hari xtau jadual dan...ape yang paling menarik adalah.......

Kalo jumpe ni..mksudnye anda dh sampai...




Dan...jangan lepaskan peluang mencuba..........





Ini adalah colek buah....sambil tnggu flight...baik makan ni...beshh..

Lets move to another place....khas untuk sape2 yang nk makan satey secara exclusive


2nd Place:- Satey 1 Malaysia...

Harga: reasonable dan sedap...




Cop...iklan seketika

Air milo pujaan hatiku...sangat koww....pekat dan manis...modelnyer...



3rd place:-Pantai Cahaya Bulan....maaf kualiti gambar tidak memuaskan kerana angin sangat kuat...

Buktinyer....jomm layan




Apa yang best kat sini adalah.....




Boley menghidup angin malam dan menikmati macam2 colek di gerai2 yang banyak di sana.

Xsempat singgah kt kedai coz nk move to another place....



Check it out...

4th place:- fast food restaurant......McD Wakaf Che Yeh

Ini la sebabnye kenapa x nk makan kt sane...coz...teringin nk makan ice cream...

Fall in love with oreo mcflurry since it launch...hehehehhee...





While my adik bungsu...always with her burger...





Actually malam 2 adik bungsu ku yang chumil n ink g KFC kt Kubang Kerian..

Coz aku da buhsan ngn KFC, aku pon dengan menggunakan kuasa aku sebagai driver...

Merempitkan kereta ke Wakaf Che Yeh....hehehehhee....:-)



5th Place:-KB mall

Ape yang kami dapat d KBmoll....confirm..my favaroute food Sizzling and my bandung cincau..




Tp ari 2...my sis nk my adik bungsu makan sizzling...

Cuba teka aku makan ape????

Nk show kt u oll sizzling dulu.....

Sangat beshhh...kalo dating sini...don't forget it...

My sis wif her food



While aku pulakk....makan.........



Nasik ayam......ok la...tp aku lebih suke nasik ayam dekat stadium....tp x berkesempatan nk pegi sane...

Myb next time aku show kt u oll nasik ayam stadium pulak k...



And.....the lasr place before sampai umah....

Pantai Irama...Bachok Kelantan..

First sampai kat sane...angin pown sangat kuat...+ ngn ombak smapaikan banteng ade yang runtuh...

Even ombak besar..pengunjung tetap ramai..

Tp snap picture adalah benda yang paling penting...

Lets me show you......




p/s: nanti nk share nk u oll pasal 1 tempat sejarah di Kelantan...area Jeli...

watch it out next post....

No comments:

Post a Comment