Tuesday, February 1, 2011

KENAIKAN HARGA MINYAK LAGI !!!!!!!

TERBAIK LAH.......PAH CEROH NAIK...sila mintak utk d translate.....

Masihkah anda ingat post ini????

Sila tekan link ni untuk keterangan lanjut:-


 

http://hikarinur88.blogspot.com/2010/11/owhh-tidakkkkminyak-naik-lagi.html


 

Menurut sumber yang soheh lagi benar...

Minyak Ron 97 naik 10 sen manjadi RM 2.50 seliter berkuatkuasa 00.00.01 am....hahahhaa...teka teki hari ini...pukul berapakah kenaikan berlaku???

Ini adalah kenaikan yang kedua dalam tempoh 2011...kenaikan pertama pada 4 Jan lalu.

Ini adalah kerana kenaikan harga minyak mentah berikutan cuaca sejuk melampau di Eropah dan Amerika Syarikat...

Huh...bila kuasa besar memonopoli sumber terbesar..effect die pon akan besar..

Negara2 kecil pon turut terjejas.

Harga barang pon akan naik sama dan x akan turun..

Semakin lama semakin mahal..

Apa yang akan berlaku kepada golongan berpendapatan rendah???

Xkn la nk berhutang kot...

Pegi keje naik basikal..tp kalo dekat xpe..ni buat 10km..mampus nk jalan kaki..

Kepada yang menggunakan Ron 95, buat masa sekarang boleylah lega..

Nanti kalo da naik jugak...xder makna nyer nk lega..

Kepada yang berharta myb they all x der la nk rasa benda ni kan..

Cuba fikir kalo yang gaji ciput..tinggal kat Bandar besar seperti Kuala Lumpur..kalo Kota Bharu xpe lagi..

Anak pulak masih kecik dan bersekolah...

Mana nk pikir minyak kete, tambang sekolah anak, makan minum...huh...jatuh ke pening da..

Xkan la bapak nk naik bus pergi kerja..memanglah menjimatkan kos..

Tp melambatkan masa jugak especially kalo yang tempat keje jauh..

Naik turun bus..naik turun teksi..kos die pon lebih kurang sama jer..

So fikirkan lah cara untuk berjimat cermat..

jangan lupa menabung yer...ini pesanan penaja...

Peace No War!!!!


 

p/s: malam ni jangan lupa menonton perlawanan antara Kelantan dan Terengganu..even xboley pergi..namum gomo ku tetap gomo..yeahhhhhh

1 comment: