Wednesday, March 30, 2011

ATT-1O LADIES......PLEASE READ THIS.....

sekarang jam menunjukan pukul 3.52 P.M...

aku sedang menghitung angka 5.00 P.M.....sbb nyerrr.....da boley balik...

boring nyerr asyik mengadap FB, chatting, wat asgmnt, cri data...

then..bila kesepian ni..aku ader la terbaca something dekat wall my bestie "JennY"....

then aku copy and share kt FB dan jugak paste kt blog ni..

hope..owner dier xmarah la kalo terjumpa kan....kan2....

tajukk dierr....aku nk hightlight besau2...

direct ni copy..kalo kena legal...mampus aku..hahahhaaa....


APA YANG LELAKI SUKA DAN TAK SUKA


by Hanif Abu Hasan on Tuesday, March 22, 2011 at 4:09pm

Lelaki suka:
  • Sikap kelakar
  • Budi pekerti dan kesopanan
  • Murah hati
  • Senyuman manja
  • Pandai memasak
  • Pandai dalam mengenakan pakaian
  • Penampilan/imej yang sesuai dengan citarasanya
  • Tak mudah naik angin
  • Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya pada lelaki bila kereta laki tersebut rosak
  • Tak terlalu seksi dalam berpakaian
  • “Tak apalah, tadi U dah belanja I makan, jadi sekarang biar I belanja tiket wayang”
  • Wanita yang dapat menjalin hubungan rapat dengan ibu atau keluarganya
  • Berwawasan atau bercita-cita tinggi
  • Mempunyai keyakinan diri yang tinggi
  • Tahu menjaga maruah diri. Bersemangat dan tak mudah mengalah dalam situasi yang tertekan.
  • Sentiasa berada di sisinya saat duka dan gembira
  • Tak berleter walau terpaksa menghantar lelaki ke lapangan terbang pada 2 pagi
  • Sediakan secawan teh atau kopi tanpa disuruh oleh lelaki
  • Wanita yang mengambil berat tentang lelaki
  • Sikap keibuan
  • Sukakan kanak-kanak
  • Suara lembut tanpa dibuat-buat
  • Pandai membawa diri. Tak kekok dibawa ke mana pun
  • Boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat
  • Memberi sokongan moral dalam apa jua usaha yang dilakukan lelaki
  • Tak memperkecilkan kelemahan lelaki sebaliknya menerima seadanya diri lelaki tersebut
  • Tahu bersyukur
  • Pandai berjimat-cermat
  • Tak mengharapkan lelaki dalam semua hal

Lelaki Tak Suka:
  • Wanita yang suka mengumpat
  • Sombong dan bongkak
  • Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
  • Hisap rokok
  • “Kau ni macam orang tiga suku!” Mengutuklah tu…
  • Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
  • Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk dapatkan perhatian
  • “Tak bolehkah U lakukan sesuatu yang betul!”
  • “Jangan cuba beritahu I apa yg patut I lakukan dan yang tak patut I lakukan..”
  • Wanita yang hipokrit
  • Pembohong dan suka mencari alasan
  • Terlalu ingin mengetahui hal peribadi si lelaki
  • Sukar buat keputusan terutamanya hal berkenaan hubungan mereka
  • Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
  • Pengotor dan pemalas
  • Tak bertanggungjawab langsung
  • Tak pandai mengemas
  • Terlalu bebas dan kuat bersosial hingga tiada batasan pergaulan
  • Kuat berleter walau hal remeh temeh
  • Boros berbelanja
  • Tak tahu memasak
  • Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati
  • “Queen Control” atau suka mengarah-arah
  • Tak pandai bergaya atau selekeh
  • Suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli
  • Suka mengungkit-ungkit hal-hal lalu
  • Panas baran
  • Kuat merajuk dan sukar dipujuk
  • Terlalu pendiam sehingga susah untuk berkomunikasi
  • Tak mahu mengakui kesilapan dan ego

Tips Wanita Cinta ini telah dikirimkan oleh saudari Eiza.


 p/s: korang fikir2kan lah sama ada betoi atau tidak...or korang tanya Bf korang keh....hehehehheheee...
selamat beramal

Tuesday, March 29, 2011

CONTEST YAYA : CANDID time !!!!!!!

hye you guys...


dalam kesibukan yang melanda diri ni pon..


still lagi nk join contest...


actually contest ni...sahabat sayer yang buat...


so, nk support sahabat sayer ni....jadi..sayer ikot serta...




syarat2 nyer mudah jer....just follow the rules yang ader kat belog dier.....


ok2..nk hightlight seket...


1st: korang mesti follow belog dier la..(of kos..kalo xcm ner nk join kan2)
2nd: mesti gmbar candid ( koya2 candid leh x ???)
3rd:korang mesti letak banner ni...


orr....korang boley la bace entry kt link dier :- contest yaya






okehh.....ini gmbar yang akan saya pertaruhkan:-


gmbar betoi2 candid.....study sket sebelom test....baikk punyerrr....

ni mangsa tagged sayer:-




SAYA SEDANG STRESS



jangan x percaya....
 
ini mmg kenyataan...

saya sangat sibuk sekarang coz da final sem..

kene siapkan thesis...

ape2 pon...saye akan ttap update kan blog ni..

kepada yang da jadik follower 2...thnk a lot keh..

nati i will  follow ur back..

Sunday, March 20, 2011

KELANTAN MENANG BERGAYA

suker2........

kelantan da menang..nanti bulan 5 ni akan jumpe ngn Selangor...
huh...kene booking tiket awl2...tkott kehabisan tiket..
bukan pe kalo kat Kelantan ni..awl2 ag da sold out..
erm..sepanjang game yang menarik..
aku dapat rasakan semalam lah yang paling okehh...
kerana...barisan elok jer..xder berebut2...
tp frust jugak ngn segelintir penyokong especially lelaki yang masih muda mudi..
dengan selamba rock nyer mintak nk potong depan...
huh..kalo pak cik @ pompuan xkisah la....
ni depan aku n geng yang pompuan..malu la seket..
kami pompuan pom beratur ape...hehehehehhee....

ape2 pown..syabas dan tahniah buat pasukan The Redwarriors kerana berjaya membenam Felda United even ngn ref yang nmpak berat sebelah...tp nk wat cm ner..keputusan ref mmg tidak boley d pertikaikan..

thanx to Apex dan si honey manny dier Elia  coz trun jmpe kami even sedikit injured...n tnhx to kawan2 ako Anas, Nadwa, Yana, Pendy, Abe Zul coz together2 tgok bola...hehehehhhe

jom...tgok aksi2 kami yang berjaya di snap....




n the geng



berjaya jugak jumpa apex....


hahahahaa....duk men gapo alik blake apek...tekooo....kikikikiki


 hahahhaa..baru ku sedar bahawa..aku bukan la tnggi sangat....


yeyeahh....bukti bersama Elia...spoting and chantekk...xsame dalam gambar...hope dieorang cepat2 kawenn....


p/s: separuh akhir bertemu Selangor.....kene datang jugak....kegilaan semakin terserlah...

Saturday, March 19, 2011

CONTEST : AKU FOODILICIOUS


aku nk share ngn korang sal 1 contest yg aku bru nk join ni....cm besh jer..n kene lak ngn jiwa aku nih...hehehheee....

tajuk dier : AKU FOODILICIOUS

actually xla ssh sngt nk join...just follow and ikot jer step2 dier..
@ korang just lwat2 kt belog dier orang...
closing date dier 17th April 2011






this time lak...nk tunjuk la gmbau akoo ngn  mkanan yang akoo suker...iaitu....NASIK AYAM....beshhh sngt...


okeh...sekarang time to jawab soklan no 5:-

i) ape favourite food:-
jawapan dier : Nasik Ayam

ii)nape suke food ni:-
coz dier sedap...n simple...sayur ada..kuah ader..pedas ader...boley d katakan cukup pakej...lalalala...


soklan no 6:-

kene wat slogan....keh....

ini slogan sayer:-

saye foodilicious sebab makanan lah yang membuatkan saya sentiasa gembira

syarat yg ke 7:-

rakan2 ku yang suka makan:-




HUPDATE BOLA LAGI...

yess....akhirnye dapat jugak aku melangkahkan kaki ke stadium keramat selepas hampir 3 bulan lebih aku pencen ke stadium....

malam ni boley di katakan perlawanan yang merunsingkan kedua-dua belah pihak dimana, sapa yang menang akan mara ke peringkat seterusnya...

kali ni...Felda United, dengan berani nyer dan bertekad untuk memalukan Kelantan di laman sendiri...
huahahahaa...Berani kamoo.......

kali ni Felda sebagai Tuan Rumah manakala Kelantan sebagai Pelawat...
kalo yang ari selasa lepas, Felda berjaya mengikat Kelantan dengan seri 2-2...

tp malam ni...aku amat berharap agar Kelantan menang...,hehehheehe..

gomo klate gomo...chaiyoookkkk..

FELDA UNITED VS KELANTAN

8.45 PM

SSMIV

P/S: DI LAPORKAN TIKET DA SOLD OUT...HUH...JADI SARDIN PULAK LA MLM NI.....HOPE...TIADA LA ADEGAN BALING BENDA2 KURENG SENONOH..WAT NYAKNYO KOKRAM JH...ACU KENO KO DIRI SDIRI..BARU PADEY MUKO....

Thursday, March 17, 2011

TERBAIK PUNYER BOYPREN


eloo readers...

da lama da x hupdate belog ni...

xmau hupdate sal bola coz game da kureng menyenangkan...

so...ari ni....

korang bacerr la sal ni...

actually entry ni ako ader terbaca dalam fb...

xingt lak saper writer dier...

tp aku harap writer dier bagi la aku publish di sini....


so...korang bace la yer...hehehee...

kalo korang rase nk komen or bagi pandangan....

silakan berbuat demikian....


so..kiter layan jer...

bf tak gune?
Hello sayang... kenapa sayang tak nak angkat tepon bila abg call handset sayang tadi... janganlah sayang merajuk lelama sangat, betui... abg tersangatlah rindu kat sayang..... walaupun muka abg ni agak macho dan comel.... janganlah sayang jeles kat abg kalau-kalau ada awek lain yang asyik pandang-pandang dan senyum-senyum kat abg masa kita gi dating.... biasa la tuh... Apa...tak muat...??? kan sayang dah test cincin tu masa kat kedai emas apek tu tadi... apsal la tak muat pulaks.... janganlah sayang risau.... duit cincin yang sayang bayarkan tadi..esok-esok abg bayarla balik kat sayang..... sayang pun sedia maklum....abg bukannya takde duit.. tapi duit tu abg dah belikan graphic card baru kat pc abg.... RAM pun abg dah beli yg baru... tambah lagi sekeping...kasi power sikit.... tu belum masuk nak tukar hardd! isk baru lagi tuh....Abg tau sayang marah sebab abg yang selamba katak jer... melompat longkang depan kedai apek tu tadi... tanpa menunggu sayang melintas titi.... bukan abg tak gentleman.. tapi abg cuma memeriksa kalau-kalau ada bahaya di seberang sana.... maafkan abg...tobat.. lain kali abg tak buat lagi....... Kes masa makan kat kedai mamak tu tadi...sorry la... abg ingatkan nak test jer mee goreng sayang tuh..... soksek..soksek...masa sayang gi toilet.. tak perasan pulak..dah abih... sedaaaaaaappppp....!! tapi kan abg dah ganti ngan roti canai kosong abg?? tak sedap ker roti canai kosong tuhh??? udah ler tu... .janganla merajuk lama lama... Oh yaa..!! henset kita ni kita tukar dulu la yee... abg pinjam jaap henset sayang... nanti abg tukaq la balik.... sayangkan ader handbag besar..senang nak simpan henset abg yg besar tu... Hehehehe .! . henset sayang kecik...buleh abg simpan dalam kocek abg... Betuuuul...........! semalam abg dah booked tiket citer Salon tuh... abg ingat la kan... cashier cineplex tu lupa nak key in dalam komputer dia la... pasal tu la tiket dah abis..... lagi satu....sampin dan songkok ayah sayang yang abg pinjam utk hariraya aritu... kira pinjam terus la yee.... boleh gaks guna masa ari nikah kita esok-esok... bukan abg taknak beli baru... tapi sayang la...benda elok lagi... buat apa nak beli baru kannn... tapi sayang jgn bagitau kat ayah sayang plaks... ayah sayang sure tak pasan punya sebab nanti abg dye la sampin tu ngan kaler lain.... Buat masa ni motor abg masih dlm wokshop.. ntah apa ntah pomen tu buat tak siap-siap lagi... jadi Gen2 sayang ni...kira abg pakai dulu la yee utk pergi keje... sayang bukan tak tau... tempat keje abg kan jauh... sayang pergi keje naik LRT pun bolehh........! ... Lagi satuu.... besok sampai kat opis sayang nanti.....sayang tlg bank-in kan RM300 kat akaun abg ye... bukan apa...Gen2 sayang ni kuat mentekedarah minyakk betuii... motor kapcai abg pun tak camni... Okeyla sayang...dah cakap lama ni... jgn lupa top up kan prepaid abg nii... esok2 senang abg nak call sayang lagi... bye-byee....



Sunday, March 6, 2011

BILA GOOD TEAM TERSUNGKUR AWAL

biarpun lambat untuk menghupdatekan isu sal bola...
namun.berkat usaha dan ketekunan serta kerajinan aku untuk menjayakan aktiviti kesukaan ini......
maka dengan ini....terhasilah entry yang tidak seberapa ini....

so...kiterrr layan dulu....

aku sangat terkejutkan apabila team yang kuat dan hebat "N9 dan Kedah" tersingkir daripada saingan Piala FA....

owhh no...why should Kedah and N9 tersingkir.....pas ni mesti kurang game yang menarik coz Kedah and N9 adalah satu team yang kuat dan hebat di mana player2 nyer sebahagian besaunyer adalah player kebangsaan like abe Bad (Baddrol Bakhtiar...akak dier jngn marah keh), abe Din ( Hairuddin Omar lelaki pujaan sahabatku dan jugak ex-player Kelantan), si kembar N9, keeper Kedah....dan ramai lagi aku x maklumkan di sini...

biorlah...myb ader la something yang x kene ngn team merekakan...terlalu bnyak "star" pon xboley jugak....coz akan berlakulah ke"star"lan dalam team mereka..(baca yang tersurat dan jugak yang tersirat..baru anda akan paham)...okehhh...

ape2 pon, tahniah kepada skuad kijang kerana meneruskan kemaraan anda di bawah bimbingan Datuk even pada awalnyer kite (all supporters) menghadapi banyak masalah...dan berkat usaha dan kesabaran...kite masih boleh melangkah jauh...yeaaahhhhh...kite kumpul piala bersama2......bior Tan Sri beli almari besau2 senang nk simpan piala.....


NEXT GAME

LIGA SUPER

PAHANG VS KELANTAN 
12TH MARCH 2011
STADIUM DARUL MAKMUR KUANTAN


sape2 yang nk ikut rombongan ke Kuantan especially yang berada di sekitar K.L or mane2 yang berkaitan...leh contact no di bawah.....

just pomote....iklan ini di copy from Trw.fm...









Wednesday, March 2, 2011

N9 TEWAS di tangan Juara Piala Malaysia

Gud morning readers......

pagi2 aku da heppy coz Kelantan menang semalam...

tgok tajuk yang aku highlight aderlahhhhh    N9 TEWAS....yang perlu di highlight aderlah TEWAS...

jom kite lihat sape yang tewass....

mereka yang tewas semalam ader lah......

N9 dan T-Team.....

Kedah pon turut mengalami nasib yang same (owhh tidakk.......)

back to main story.....
aku dgr2 citer....tiket awl2 ag da sold out...and after zohor kafa terpaksa mengeluarkan tiket extra bagi memenuhi permintaan yang melambung....

mmg aku da menjangkan bahawa stdium akn dilimpahi oleh penyokong Redwarriors...penjuru longkang akan dipenuhi dan tangga2 pon akan menjadi saksi kepadatan penyokong Ultras.

frust jugak la coz x dpt pergi...tp ader baiknye coz cnfirm lah stadium akan menjadi seperti ikan sardin...kesian lak kpd penyokong yang terpaksa berhimpit especially kepada golongan wanita dan jugak kaum bapa yang bawa isteri dan jugak anak....kesian kt anak 2...then, golongan lelaki ader yang cuba ambik kesempatan..ni bukan rekaan tp kenyataan...sometimes pompuan ni...jngn la pegi ngn mmber pompuan jer..kene bawak guy jugak..nk elak korang kene totttttttt.......(segelintir je yang nakal ni....ader yang baik dan siap hormat kat pompuan...sbg contoh game n9 vs Kelantan after raya last year...they all siap bg peluang ag kat aku dan kawan aku ni masuk dulu...coz we all kan pompuan...hehehe..suker sngt...thnx kt abang2 yang baik at)

la...dah panjang aku melalut rupenyer.....tp 2 lah kenyataan yang aku nk share ngn korang....

ok2....jaringan gol semalam di sempurnakan oleh S.Chanturu (pakcik2 d stadium pnggl dier cencaru...lawak2) dan jugak Mat Yo (Shahrul Idhlan)...

lain-lain vanue:-

pencabar terdekat, perak sekadar seri 1-1 dengan skuad Harimau Muda A

Pahang seri 2-2 dengan Sabah

Felda United menang ke atas T-Team 3-0

Perlis seri 0-0 dengan Kuala Lumpur

Selangor menang 2-0 keatas Kedah

kelantan masih lagi memimpin liga dengan 14 mata diikuti Perak dengan 12 mata...Terengganu, Selangor dan Felda United berkongsi mata yang sama dengan 11 mata...

Jom kite layan gol kemenangan kelantan semalam:-




Main Sources:-