Tuesday, May 17, 2011

PROUD TO BE ORANG PANTAI TIMUR

assalamualaikum semua.....


Kelantan berjaya menewaskan Selangor dengan agregate 6-2 even mereka seri 1-1 di stadium SSMIV

manakala Terengganu berjaya menewaskan Pahang 2-0 di terengganu dan secara automatik melangkah ke

pusingan akhir bertemu Kelantan.


perlawanan akhir di jangka di adakan pada 11.06.2011 ( kalo x silap) dan tempat masih belum di tentukan.


perlawanan ini di jangka sangat menarik apabila dua gergasi bola sepak di pantai timur bertemu kalo sebelum ini

jika Kelantan mara, penyokong Terengganu akan bagi support dan jika terengganu mara, penyokong Kelantan

akan bagi support...jadi bila ini terjadi.....sokong sendirian berhad.


aku berharap agar kedua-dua penyokong berkelakuan baik kerana terengganu dan Kelantan dah di ibaratkan

seperti adik beradik..(ore kato...samo2 make budu nge make kepuk)...so....jngn gadoo2 okeh...xsuker...




p/s: terkilan dengan insiden membakar bendera kelantan di N9...di harap agar pihak mengambil tindakan yang sewajarnya..jngn menganak tiri kan Kelantan dan jugak jangan biarkan kejadian ini berulang kembali.

Monday, May 16, 2011

SEPARUH AKHIR KE 2 - FA CUP

ari ni....sabtu bersamaan 16th Mei 2011......


merupakan dua hari penting di mana....


1) Hari Guru


2) perlawanan kedua antara Kelantan dan Selangor


x terlewat untuk aku ucapkan selamat hari guru kepada semua guru-guruku serta lecturer  (sekolah kebangsaan kampung sepulau, sekolah menengah kebangsaan cherang ruku dan UiTM kampus Dungun dan Kota Bharu) dan warga pendidik di seluruh Malaysia.


yang kedua...aku amat berharap agar Kelantan dapat mara ke perlawanan akhir dan membawa pulang piala untuk Kelantan....even ada yang mengeji kita sebagai pasukan Kg...and we have prove that kampung bukan sebarang Kampung...oooyeahhhh......


bekalan selesa 5-1 yang berjaya di perolehi di Selangor di harap tidak di jadikan bekalan selesa kerana kita sudah sedia maklum dengan kehebatan Selangor....yang penting do ur best,.....Gomo Klate Gomo



KELANTAN vs SELANGOR

8.45 PM

STADIUM SULTAN MUHAMMAD IV


P/S : di khabarkan MB kelantan , TOK GURU turut turun ke SSMIV.

Saturday, May 7, 2011

TOLONG POMOTE


attention to beautiful ladies di luar sana yang sedang mencari stuff yang menarik dan pada masa yang sama dapat mengubah gaya anda

saya ada jawapan untuk anda...

opsss...ini bukan iklan MLM ataupun Iklan Ah Long

tp just nk share ngn korang di luar sana yg still mencari stuff yang cm ni utk di gayakan even anda berjihab atau tidak


di sini aku ada letakkan sikit just nk suh korang tegok la...kalo korang berminat @ rasa cm suker je korang leh la lawat blog dier di  :-



this collection menarik sangat. sesuai untuk remaja yang ingin tampil menarik dan memberi sedikit kelainan pada imej harian anda.



jangan sangka klip2 yang cm ni budak2 tadika yang pakai taw...korang pown leh try pakai ni...sngt cute dan menarik...yang berhijab leh la follow gaya di bawah






p/s : actually the owner adalah rakan sekelasku. she's a good person..jangan ragu2 nak berurusan dengan beliau.





Friday, May 6, 2011

MASIH HANGAT

yeahhhh........

ni berita yang baru di terima...

masih hangat dari ladang di saat jam menunjukkan angka 10.51 P.M

keputusan terkini Perlawanan Liga Super

goreng pisang panasss.......

lebih hangat dari biasa....

kerana kebangkitan skuad Perlis..

tanpa banyak songeh lagi....

korang tegok la sendiri result dier yer



dari vanue2 utama :-


kelantan (2) - Kedah (0)

Selangor (3) - Johor fc (2)

Terengganu (4) - Kuala Lumpur (0)

Perak ( 0) - Pahang (0)

Perlis (2) - T-Team (1)

Sabah (2) - Negeri Sembilan (0)

Felda United ( 2) - Harimau Muda (0)


carta liga still xberubah dengan Kelantan still leading okeh....malam ni Abang Khalid Jamlus menunjukkan taringnya dan 2nd gol berjaya di sumbangkan oleh S.Chanturu.

Buat N9....bangkitlah.....

Wednesday, May 4, 2011

BERITA BOLA

Rasanya dah lama aku x berblogging pasal bola kan???

so kat sini aku just nk highlight kan keputasan game yang semalam jer.....

kalo dalam paper kosmo ai ni.....

xdeer story sal Kelantan....tp ader sal Selangor...so aku bedal la jugak....

selangor berjaya membenam kuala Lumpur 3-1.....
ape yang aku paling suke aderlah........
my guy ( inchik Shafiq Rahim) .......oppssss....sorry yer akak dier...tompang jerr....
he's not my guy....but i really like him so much.....kalo xcaye...try scroll smpai bawah.....
ader x gmbau dierr......hehehehehhee...

inchik Shafiq Rahim or encik Ronaldinho Malaysia (aku je pndai2 letak okeh.xder kaitan ngn mane2 pihak) berjaya menyumbangkan 1 gol.

di lain-lain vanue:-

Kelantan (1)- Johor (0)
Terengganu (3)- Perlis (1)
Kedah (1) - Sabah (1)
N9 (3) - Perak (1)
Pahang (0) -Felda United (0)

Kelantan dan Selangor berkongsi mata tetapi Kelantan berjaya menguasai kembali Liga dengan berkelebihan jaringan Gol.

Tuesday, May 3, 2011

APPLICATION FOR CONTINOUS STUDY

Attention.......sila beratur sumer....


saya ader satu pengumuman untuk anda semua....

jeng...jeng ....jeng........suspen ke???

ayyak.....ada yang da tau ker??

tapi....kalo ader yang belom tau...meh nk kasi gegarr seket.....


kalo berbalik kepada header yang kat atas 2.....da tertulis dah...

so...xjadi suspen da.....hahahhahahahhahahaa

to sape2 yang da complete their study in Bachelor or yang teringin nk sambung belajar....

korang boley la survey d mana2 Uni yang korang suker...

tapi bagi aku..aku still nk setia d UiTM coz UiTM d hatiku....

jadi...tanpa membuang masa....

korang follow la link nih okeh:-





untuk pengambilan Sept 2011...
ape yang perlu korang buat adalah.....

beli no pin kt BSN....xtau lak bape harga nya....
then log in kat link yg di berikan...
follow step2 dier okeh....


pesanan penaja :- Kelantan masih lagi menguasai carta dengan membenam Johor Fc 1-0 hasil jaringan kapten pasukan Piya (Badri Radzi) pada minit ke 45....syabas Kelantan...Gomo Sedak.....

jarang-jarang update

Assalamualaikum w.r.b.t
to sumer readers2 and sape2 yang sudi menjengah di belog yang tidak seberapa ini....


erm.....rasenya da lame xhupdate belog ni kan...
seingat ako la....last aku update..mase kemengongan siapkan thesis...
and....semua keje2 sekolah da abis....
horeyyy...time to relax.....merehatkan minda...membesaukan badan....ahakz...
no..no..no....xmau membesaukan badan.....


okeh.....nk story morey seket ni....

actually this is my target biler xder keje yang aku nak buat.....
aku pon.....dengan berat hatinya......
meluahkan isi hati yang terbuku sejak lama dahulu
dengan.......

AKU NK SLIM.....bukan kurus...tapi slim....perbezaan nyer sangat ketara tau...bukan dari segi struktur ayat...bahkan maksud nya sekali.....


dalam tempoh mase 4 bulan ni....before aku futher my study. ,,awal bulan 9...(insyallah kalo ader rezeki)
nak la jugak aku meringankan badan ni.....
nk kembali normal....dengan 60 kg....opsssss.....
sekarang berat aku dalam 66-68 kg....xconfirm ag...coz cm yoyo....naik turun...
tapi.....aku sedang berusaha dengan jaya nya.....
ingin berdiet secara sehat...
demi masa depan dan berat badan yang idea....


mesti korang pelik kan....
nape la aku nk slimkan badanku ini???
bukan ape...after di diagnosis oleh pakar bulan 2 this year....
kadar kolestrol yang tnggi ( setinggi menara KLCC)
aku telah mengambil keputusan untuk mengamalkan gaya hidup sehat...


oyeaaaahhhh....
so.....aku berharap agar aku akan dapat merealisasikan impian aku ni.....


peace no war....