Saturday, June 18, 2011

INVITATION FOR INTERVIEW MBA

tanggal 15 Jun 2011...


aku telah mendapat tawaran untuk interview bagi further my study in MBA (Master in Business Admin) on 20th Jun 2011 in UiTM Shah Alam.
amat teruja dan takut kerana ini adalah kali pertama untuk aku interview..


so...aku telah menggoogle then ader jumpa lah serba sedikit..
even x banyak membantu...aku rasa ia amat bagus bagi aku untuk mengetahui serba sedikit pasal ni..


some of my friends pon dapat interview ni...and my BFF pon dapat...tp die kol 8.30 dan aku kol 2.00


maka..apa yang aku harus prepared adalah..bout my self....
kene confident jawab..apa yang aku risau adalah aku "Blur". so cam ne nk compete ngn others..


di sini aku amat berharap agar semuanya akan berjalan lancar..


Amin.....

Tuesday, June 14, 2011

TERENGGANU JUARA PIALA FA

masih hangat di perkatan even dah masuk hari yang ke 3 Final Piala FA.
masih terdapat segelintir peminat Kelantan yang masih tidak dapat menerima kekalahan ini...


namun mereka harus tahu bahawa...
sekira dalam pertandingan semua harus menang.....siapa yang akan kalah????
sekiranya semua yang menginginkan no. 1.....maka nombor2 lain harus di buang.....


maka dengan itu....mereka harus sedar bahawa....
setiap pertandingan mesti ada kalah dang menang dan cara kemenangan itu...
takdir yang akan menentukan....


ada yang menyalahkan Daudsu di atas kekalahan ini....
tetapi bagiku.....Daudsu TIDAK BERSALAH!!!!!!
ini adalah kerana pemain Kelantan itu sendiri yang leka...
leka dek nk kejar wisel penamat sehinggakan "Banyok Main"...maksudnya membazir waktu..


tetapi dapat di lihat semangat pemain terengganu yang tidak putus2 cuba untuk menjaringkan gol dan natijah nya mereka dapat Skor Di saat2 akhir....
even Daudsu melepaskan bola tersebut....maka 2 lagi pemain Terengganu yang sudah bersedia di belakang akan menjaringkan gol...
maka....dapat di rumuskan bahawa....Daudsu yang bakal menyebabkan bola itu gol...


so....pada pandangan aku.....Daudsu tidak bersalah dan jangan salahkan dia....
maka....jadikan ini sebagai satu pengajaran yang paling berguna
bab kata Irfan Bakti " Tunggu wisel Penamat".


TAHNIAH KEPADA PASUKAN TERENGGANU dan kepada penduduk terengganu, mereka di beri cuti pada 19 Jun ini...

Wednesday, June 8, 2011

PENANAM ANGGUR BERJAYA

salam buat blogger2, kaki2 walking dan jugak mereka2 yang sudi skodeng kt sini

pada malam ini....jari2 ini rajin la plak nk mengupdatekan belog....
dimana pada waktu ini...si nyamuk mula menggatal...
megigit di sana sini...inilah bahana nya kalo tdor tak pasang ubat nyamuk...

kali ini tidak merasa untuk bercerita mengenai kehangatan bola malaysia
apa-apa pown still nk tnggu 11hb Jun ni...

berbalik kepada topik asal.....
sekarang...sudah genap 2 bulan aku menjadi seorang usahawan anggur yang boleh di katakan bakal berjaya..
nape korang xpercaya ke?????

meh sini nk tnjuk bukti




perghh.....agak2 la...kalo jual ni.....

berapa untung yer...

$$$$$$$$$$$$

tapi itu semua adalah angan-angan mat jenin....

ape yang reality nyer....

aku hanyalah

seorang pembantu a.k.a bibik di rumah sendiri...

bibik pon bibik la...asalkan boley on9.....

hehehehehee:) peace no war



credit to : google image

p/s : untung nye kalo warga tempatan di bayar mengikut taraf pendidikan sekiranya di lantik sebagai pembantu rumah (da lupa ape nama baru).......mesti kes menganggur kurang...hehehhehehehee...