Friday, July 29, 2011

HOT STORY about APEX & ELIA

ini adalah isu yang hangat di perkatan sekarang....


kalo korang xpercaya....cerrr try google about this....
type la pe2 yang korang rasa sesuai....


aku menulis entry ni kerana ada rasa terpanggil untuk meluahkan kata hati aku sendiri...
mlas nk komen d entry orang len...
so...muncul la entry ni...


kalo korang baca ni mana2 entry yang korang search di google....
mcm2 yang boley korang baca....hadamkan sepertimna kamoo menghadam nasik...hahhahaaa.....joking...
ader yang positive spt beri moral support and ad jugak yg mengeji....yg mengeji korang cari la sendiri...

apa yang aku nak ulas di sini adalah.............
especially bagi yang mengutuk.....
biarlah apa yang Elia nk hebohkan dalam blog or wall Fb die.....
yang korang kecoh 2 pe hal.......
setiap individu ada hak mereka masing2...and bagi yang meluat or entah apa2 ag kan....
block or jngn bukak lagi apa2 yang berkenaan dengan Elia...
jadi...xlh sakit hati kan.....
ni...dah la mengeji....gatal2 pulak nk skodeng cari info...
dari korang mengeji...baik lah doakan yang terbaik untuk mereka....

and bagi yang beri komen yang positive, hope Elia dapat fikir2kan lah....jgn semakkan benda yang xpenting....better focus pada studykan......if jodoh kamu dengan Apex, setinggi mana die terbang pown....last2 balik ngn kamu jugak.....better jangan post about your personal problem ngn apex coz myb ader yang akan ambik kesempatan @ myb ini jugak akan menjatuhkan maruah kamu....org ke 3 yang cuba meruntuhkan hubungan kamu akan suka ria...
bincang leklok...ibu bapa penting dalam hubungan akan tetapi....kalo asyik g tau kat parents about ur problem, kdg2 naik rimas jugak lelaki ni....so.........selagi kamu boleh sabar and boleh handle....handle leklok k....

p/s : yang mana kutuk 2....better cermin diri sendiri dulu.....coz...kita ni manusia...no body perfect...sebelum kena kat atas batang hidung sendiri..suka suki la mengata...dan kene kat diri sendiri....serve ur right la.....ingtlah....zaman sekarang........Allah will pay cash.....kat atas dunia dah dapat....better doakan mereka....


BOLA DAN MALAYSIA.......PENYOKONG DAN BOLA......

salam semua...

apa yang nak di katakan lagi......
bagi yang sudah tahu jawapan nye....terimalah kenyataan....
bagi yang belum tau...meh nk kongsi cherita......
Malaysia TERSINGKIR dari saingan ke Piala Dunia 2014.....dengan agregate 6-4 dimana (5-3 di Singapura) dan seri (1-1 di Malaysia).

aku sebagai rakyat malaysia and beginner dalam arena bola sepak ni....amat sedih la dengan persembahan pemain malaysia yang di katakan "biasa-biasa" jer...or dalam bhse kebanggan aku  "PO TULO YO" jh...bukan nak kata xder peningkatan tetapi...masalah sama player Malaysia ini adalah.....LEKA...SUKA BELASAH PIHAK LAWAN @ Men Jahat....(kalo dop xkn la dapat bnyok kad kuning+ader bagi free penalty+sepak secara terang2an), BANYAK MAIN MASA dan yang paling sakit hati.......dalam ramai2 player....adakah SAFEE SALI jer yang dapat skor???kalo di lihat, nampak Safee tersangat Frust...kalo aku di tempat Safee pon....cnfirm aku bengang tahap babun....susah2 nk pecahkan gol lawan...alik2...dapat gol yang so stupid....(unexpected gol)

sebelom ni...bile lawan dengan Arsenal (kalo xsilap) Datuk K.Rajagobal ada menyatakan yang rakyat Malaysia ni sokong kelab luar....dan aku sangat sokong dengan kenyataannyer...tetapi dari sudut lain seharusnya player Malaysia harus jadikan ini sebagai satu peniup semangat untuk mereka menang dengan Arsenal...tapi hampa.....gol bodoh tetap terjadi........

menang dan kalah adalah adat permainan...tetapi.....kalo kalah tanpa melawan.....itu tidak bolah di terima.....justeru itu......bedah siasat menggunakan pakar yang paling hebat pon xkan berkesan sekiranya berlaku kakacauan dalam diri individu itu sendiri.....Jadikan ini adalah pengajaran.....kita sebagai Juara Piala AFF suzuki harus bermain sepertimana kita bermain menentang Indonesia pada peringkat akhir lalu.....tapi sekarang....hampa semuanya......

p/s : best player goes to Safee Sali and Apek......buat Datuk K.Rajagobal, kesebelasan utama dengan menurunkan Apek adalah pilihan anda yang bagus.......do something before it become more worst.


2014 FIFA WORLD CUP BRAZIL QUALIFYING 2 LEG

MALAYSIA 1 - 1 SINGAPORE (AGG: 4 - 6)
HONG KONG 0 - 5 SAUDI ARABIA (AGG: 0 - 8)
VIETNAM 2 - 1 QATAR (AGG: 2 - 4)
...INDONESIA 4 - 3 TURKMENISTAN (AGG: 5 - 4 )
PHILIPPINES 1 - 2 KUWAIT (AGG: 1 - 5)
BANGLADESH 2 - 0 LEBANON (AGG: 2 - 4)
LAOS 1 - 6 CHINA (AGG: 3 - 13)
TAJIKISTAN 0 - 4 SYRIA (AGG: 1 - 6)
NEPAL 1 - 1 JORDAN (AGG: 1 - 10)
MYANMAR 0 - 2 OMAN (AGG: 0 - 4)
credit to Mh Mohammad

Tuesday, July 19, 2011

TAKDIR YANG MENENTUKAN SEGALANYA

ari ni aku sangat kecewa + merana.....


bukan kerana putus cinta tetapi....bila benda yang aku harapkan tidak menjadi kenyataan...
apa yang harus aku buat kerana ini adalah takdirnya...
mungkin Allah telah merencanakan sesuatu yang lebih baik dari ini....


buat sahabat2 ku yang berjaya...
Gud luck...jangan sia2kan peluang yang anda dapat....


sekarang aku harus menerima kenyataan yang aku tidak berpeluang..
mungkin peluang aku akan datang...


dan insyallah...aku akan kejar apa yang aku inginkan ini...
hanya masa yang akan tentukan....

Sunday, July 10, 2011

PENANTIAN ADALAH SUATU PENYEKSAAN

wow.....tajuk....sangat hebat.....

penantian adalah satu penyeksaan...

ni kes mengalahkan Farah Anuar...ala pengacara nasi lemak kopi 0 yang bakal kahwin 15th ni...
ni bukan kes artis2 seperti mana dalam Melodi, Fuhh mahupun Galeksi..

kisah ni tidak lah sehangat kisah Neelofa dengan Fazura ataupun Fasha Sandha, Aaron Aziz, pemenang2 Raja Lawak mahupun AF 9......(semua ni tiada kaitan langsung..hanya nk upkan trafic jer)

even suara ku tidak selantang juara mentor iaitu Salma..anak didik Erra Fazira....tidak selunak Shiha dan tidak se rock Iqa....namun aku nak jugakk berteriakkkkk

okeh...back to the main story...

ape yang nak aku luahkan adalah......"BILE RESULT MBA NK KUAR NI"?????

confirm....dari yang berdebau...makin berdebau....

mengikut kata asalnya...sepatotnya...result kuar ari ni....10th July....tapi biler aku on ari ni....tup..tup...kuar 12 July....

hadoi....makin tak keruan aku....di hospital pon kepala ligat berfikir dan berdoa...mintak2 aku tergolong dalam golongan the luck person...

so...kepada mereka yang masih mencari@ menanti result MBA especially to UiTM student....

korang bolehla layari laman web ini:-



or melalui facebook:-

Tuesday, July 5, 2011

SALAH SIAPA

assalamualaikum buat semua readers

hari ni, di pagi2 ari...mula lah aku ingin membebel...

bout this msj yang da lama aku simpan...

mesti korang pernah dapat mesej sebegini rupakan.... (lihat pic di bawah)

kadang2 tergerak jugak ati ini untuk tekan bukan reply......hehehehhee......

dan jugak tekan butang send...maka terjadi lah msj yang berbunyi begini......."Oii Gilo Ko?", "Mengong", "Lahanad", "Sial" dan sebagainya

akan tetapi....berapa ramaikah yang buat dan berapa ramai yang terima????

korang tegoklah sendiri dan buat penilaian









 apa yang memalukan adalah nama ESAH????muslimkah dia..kadang2 bermacam2 lagi nama yang boleh di katakan sebagai orang Islam tapi xtau la kot2 nama je tetepi status sebenar hanya tuhan yang tahu...tidak malukah anda sebagai seorang muslim berbuat sedemikian rupa...even aku x la bagus sangat namun aku amat berharap agar pihak komunikasi segera mengambil tindakan yang sewajarnya agar benda ini tidak berleluasa.. sekiranya anak2 muda yang bakal mewaris negara men"download" gmbar @video sebegini, maka...banyak lah kejadian social yang berlaku. justeru itu di harap agar Telco tidak "menjual" no phone kami sebagai user demi mengaut keutungun dan kejadian buruk makin berleluasa.

p/s: semoga ada pihak sanggup mengambil tindakan tegas terhadap mesej2 yang mengarut ini

Monday, July 4, 2011

INTERVIEW MBA : last part

Standard soklan yang korang perlu ready adalah:-

About yourself : basic..tapi kalo padat, kemas…lgi bagus

Reason : sbb korang nk buat master ni??setiap jawapan korang..mesti korang kene backup..incase kalo panel bnyk tny…or panel xconfident…for example : korang ckp nk jadi lecturer??why lecturer??then…bnyk lagi lgi la soklan yang berkaitan dgn ni…just ready with the relevant answer ok..

Financing: sources of financing korang???kalo korang rasa nk buat part time, apply loan, apply sholar…be prepared what kind of questionmark at the back ok…for example kalo korang nk buat part time…korang kena yakin kan panel 2 yang korang dapat manage masa dgn betul kerana when korang buat Master…time management is very important  coz korang akan sangat2 sibuk…so…pkirkan jawapan lebih awal

Current issue: soklan ni depent pada panel la…korang kene get ready je…ape yang penting korang kene ready…kene prepared.

p/s : just talk….broken pon broken je sbb panel nk tgok tahap confident level je…if korang bukan 1st class student (cm aku ni ) and group korang budak 1st class, di sinilah akan membuktikan yang korang boley bersaing dengan mereka….show to panel yang even kite bukan budak 1st class tapi kite jugak mampu bersaeng dengan mereka..yang penting usaha…dan tawakal…and insyaallah..kalo aku ader rezeki myb bulan 9 ni aku akan dapat melanjutkan pelajaran dalam program ni….korang pon doa2kan lah aku ok…..

INTERVIEW MBA : part 2

Permasalahan yang berlaku biler kite ni pompuan then kiter just ader abang2 jer yang stay kat sane?? Ape yang akan berlaku korang rase??xkn la korang ni nk mndi dekat rumah abang korang yang 100% stay ngn orang bujang kan???xkn la korang nk mandi dekat masjid or tandas awam???owhh no…..what should I do now + aku pon xder kawan2 yang stay dekat Shah Alam or Kuala Lumpur..kalo ader pon dierorang pon menumpang jugak…

Tapi…setiap masalah mesti ada cara penyelesaian nya jugak kan…the best part is….dapat jugak la merasa duk dekat hotel even hotel apartment…xder bintang…hampir 2 jam jugak la mencari hotel…dari Puchong sampai ke Shah Alam….dari Budget Hotel sampai ke resort…full house sumer…even d Hotel UiTM  pon penuh…akhirnya…..dapat jugak cari  tempat untuk berehat dan tidur untuk sementara….tempatnya adalah di Delta Inn Apartment Hotel and Training Centre yang lebih kurang 0.5-1 km dari UiTM Shah Alam (belakang McD)…kalo berminat boley la tempah kt no ni ;03-55119228, 016-323 8750….rate nya RM 235. 
Apartment 3 bilik, 2 bilik air…ader aircond, ader dapur dan jugak iron..kalo lupa iron baju xjadi masalah k….quit ok la…

Berbalik kepada proses interview, kawan aku merangkap my BFF got interview pagi kol 8.30 so, aku dapat la jugak hint serba sedikit kan and aku pulak kol 2.00 pm.

Nak citer sal proses dier :-
1.45 p.m : pendaftaran, then kene jawab cm exam la…dier ader 2 part, 1st : critical thinking just circle lebih kurang true false la and 2nd part kene bace passage and jawab….quit susah jugak tp men hentam je la..

Di paper 2 dier da state bilik mane yang kite kene interview just antar paper 2 and tnggu dier pnggil jer…opsss…..dier ikut urutan name keh….saat yang paling mendebarkan biler interview la kan….dub dab…dub dap…tibe mase aku di panggil…scara group..dimana 1 group 3 orang dan ader 2 panel…

Ape yang korang perlu standby ader la benda2 yang dier nak termasuk salinan i/c korang, transkrip, form yang korang mula2 isi dulu. Ape yang penting adalah korang perlu prepared.




INTERVIEW MBA : part 1

Assalamualaikum buat semua readers…
Entry kali ni berkisarkan tentang perjalanan aku mengejar impian dan cita2ku..
Dalam erti kata lain…my future life la…

Sini aku nak share skeet sal pengalaman aku semasa pergi interview untuk MBA (Master in Business Administration) di UiTM Shah Alam sebab aku google di internet, xbnyk dierorang share bout this..so…aku ambik inisiatif bag nk membantu korang la....hope dapat beri serba sedikit panduan buat korang sumer
Kepada sapa2 yang tidak ada pengalaman semasa interview termasuklah aku…korang mestilah rajin untuk menggoggle…jadi korang xlah terkejut beruk biler pegi sane okeh.

Meh aku nak story skeet…even entry ni aku rasakan amat panjang sekali…hehehhee….
Dengan tidak membuang masa……mehh aku story bout this

Aku ambk bus Mutiara dari Pasir Puteh dan turun di Hentian Putra. Tiket pukol 9.00 tp bas nyer dalam pukul 9.30 baru muncul…bertemankan abang aku sebagai bodyguard…aku melangkah ke stesen bus.
Aku mendapat seat no 31 dan abangku no 32..terkejut beruk aku biler kat atas bus biler I have to choose sit beside mat salleh or mat Bangla…so abang aku suh la duk ngn mat saleh…so far ok la dari bersama mat bangle kan…lbh2 ag…seat yang paling ujung.

Permasalah yang berlaku biler pompuan sit beside guy kan…cnfirm xslesa nk tdor..mmg pon…aku x tdor lngsung….just beware plus mmg aku xleh nk tdor kt atas bus. Driver bus bg aku tukar seat tp aku xnk coz kalo seat 2 ader yg punyer…of course la malu nantikan…huuhuhuhh….so…I choose to stay until Kuala Lumpur. Korang bayangkanlah…mat saleh 2 bukan main kurang asam jawa…tidur smpai xhormat langsung orang x sebelah…rasa cm nk lempang je….tp aku sabau je la…nk buat cm ner kan…dugaan la sumer ni.

Akhirnya penyeksaan aku berakhir…jam 5.00 a.m aku selamat sampai di Hentian Putra…