Monday, July 4, 2011

INTERVIEW MBA : last part

Standard soklan yang korang perlu ready adalah:-

About yourself : basic..tapi kalo padat, kemas…lgi bagus

Reason : sbb korang nk buat master ni??setiap jawapan korang..mesti korang kene backup..incase kalo panel bnyk tny…or panel xconfident…for example : korang ckp nk jadi lecturer??why lecturer??then…bnyk lagi lgi la soklan yang berkaitan dgn ni…just ready with the relevant answer ok..

Financing: sources of financing korang???kalo korang rasa nk buat part time, apply loan, apply sholar…be prepared what kind of questionmark at the back ok…for example kalo korang nk buat part time…korang kena yakin kan panel 2 yang korang dapat manage masa dgn betul kerana when korang buat Master…time management is very important  coz korang akan sangat2 sibuk…so…pkirkan jawapan lebih awal

Current issue: soklan ni depent pada panel la…korang kene get ready je…ape yang penting korang kene ready…kene prepared.

p/s : just talk….broken pon broken je sbb panel nk tgok tahap confident level je…if korang bukan 1st class student (cm aku ni ) and group korang budak 1st class, di sinilah akan membuktikan yang korang boley bersaing dengan mereka….show to panel yang even kite bukan budak 1st class tapi kite jugak mampu bersaeng dengan mereka..yang penting usaha…dan tawakal…and insyaallah..kalo aku ader rezeki myb bulan 9 ni aku akan dapat melanjutkan pelajaran dalam program ni….korang pon doa2kan lah aku ok…..

2 comments:

  1. Awakkkk. Kite pun apply jgk.
    Takuttt :(

    ReplyDelete
  2. tq awak sudi post pengalaman awak ni.. saya pon baru apply~~ nway, mesti awak dah grad.. tahniah :)

    ReplyDelete