Monday, July 4, 2011

INTERVIEW MBA : part 2

Permasalahan yang berlaku biler kite ni pompuan then kiter just ader abang2 jer yang stay kat sane?? Ape yang akan berlaku korang rase??xkn la korang ni nk mndi dekat rumah abang korang yang 100% stay ngn orang bujang kan???xkn la korang nk mandi dekat masjid or tandas awam???owhh no…..what should I do now + aku pon xder kawan2 yang stay dekat Shah Alam or Kuala Lumpur..kalo ader pon dierorang pon menumpang jugak…

Tapi…setiap masalah mesti ada cara penyelesaian nya jugak kan…the best part is….dapat jugak la merasa duk dekat hotel even hotel apartment…xder bintang…hampir 2 jam jugak la mencari hotel…dari Puchong sampai ke Shah Alam….dari Budget Hotel sampai ke resort…full house sumer…even d Hotel UiTM  pon penuh…akhirnya…..dapat jugak cari  tempat untuk berehat dan tidur untuk sementara….tempatnya adalah di Delta Inn Apartment Hotel and Training Centre yang lebih kurang 0.5-1 km dari UiTM Shah Alam (belakang McD)…kalo berminat boley la tempah kt no ni ;03-55119228, 016-323 8750….rate nya RM 235. 
Apartment 3 bilik, 2 bilik air…ader aircond, ader dapur dan jugak iron..kalo lupa iron baju xjadi masalah k….quit ok la…

Berbalik kepada proses interview, kawan aku merangkap my BFF got interview pagi kol 8.30 so, aku dapat la jugak hint serba sedikit kan and aku pulak kol 2.00 pm.

Nak citer sal proses dier :-
1.45 p.m : pendaftaran, then kene jawab cm exam la…dier ader 2 part, 1st : critical thinking just circle lebih kurang true false la and 2nd part kene bace passage and jawab….quit susah jugak tp men hentam je la..

Di paper 2 dier da state bilik mane yang kite kene interview just antar paper 2 and tnggu dier pnggil jer…opsss…..dier ikut urutan name keh….saat yang paling mendebarkan biler interview la kan….dub dab…dub dap…tibe mase aku di panggil…scara group..dimana 1 group 3 orang dan ader 2 panel…

Ape yang korang perlu standby ader la benda2 yang dier nak termasuk salinan i/c korang, transkrip, form yang korang mula2 isi dulu. Ape yang penting adalah korang perlu prepared.




No comments:

Post a Comment