Sunday, October 23, 2011

1st Date......

hari ini.....23 Oct 2011

update picture.....

sikit je...

hehehehe......

sorry ye y frends....mls nk type.....just upload je...

 at K.L sentral....bising bangor duk citer.....











2nd story

esok dah konvo.....

maka bermula lah episod aku merupakan lepasan graduan dari UiTM.....

tapi kenapa aku xsuka status "Lepasan"

setiap yang tengah study mesti cakap...."best nyer dah keje".....

tapi bagi aku........aku lebih suka study.....

becoz........

bila dah keje........

we have to sacrifice our real live.....mean aku ni suka jalan2....a.k.a benderap.....(sila cri dalam kamus bahasa Klate yer"

masa lepak dengan kawan2.....our best friends actually.....

and for the last thing that i have to sacrifice is my favourite activities iaitu....."Football supporter"...

now....aku dapat rasa kan aku dh xtau apa2 perkembangn tentang bola.......arghhhhh........

at least satu yang harus aku bersyukur adalah......

"aku dah bekerja"........sedangkan ada rakan2 aku still lagi mencari peluang itu.....

thak you allah....sesungguhnya....setiap kejadian mesti ada hikmah nya.....

for my mum and dad.....thnx for support me.....

for my brother...thnx for help me since i'm here......

1st story "today"

assalamualaikum ,salam sejahtera dan salam satu malaysia.......cewahhhhh.....

rasanya dah lama xhupdate belog ni....

so ari ni rasa nk buat bnyk entry la.....

sejak kematiian Stave Job ni.......

rasa2 ada tak yang nk gantikan tempat beliau...

klo ad yng berminat....jom pkt isi form.......

habis sudah sal citer ni....ttup buku.....

skrg ni bizi sgt smpai dh xboley nk update velog coz....lappy xbwak.....

ni pown nasib bek dpt pinjam ngn mmber coz tompng bilik hostel die.....

so....tibalah masa yang d tunggu2...

update belog n FB....to reader yang singgah....

jangan lupa "LIKE" yer.....

Saturday, October 1, 2011

FLIGHT vs KEJE

alhamdulillah....

sekarang aku masih lagi mempunyai masa untuk mengHUPDATEkan belog ni...
and....myb pada masa2 hadapan....mungkin Belog ini akan jarang di Update....
di sebabkan oleh....
Bimzi dengan Keje + xbawak leptop....huhuuuhuhuh...

skrg ni aku nk story sket sal tjuk entry yg kat atas 2...

"FLIGHT" bukan FIGHT okeh.....
wow....lets begin dengan story yang seram ni.........
Flight merupakan seekor burung yang besar dan boley terbang.......cepat sampai....tapi bukan sejenis Ular Sawa yang kenyang....a.k.a Bus.....ayoyoyoyo....dah poyo lak bunyi.....kikikikikiki

Flight vs Keje....faham tak........
owhhh....bukan.....
bukan aku dapat jadi peramugari....hahahhaa...kalo aku jadi pramugari...confirm la bankrupt syarikat yang ambik aku keje........

ok...meh nk citer....
aku baru je dapat keje sbg seorang trainee di salah sebuah empayar perniagaan yang agak besar..
and aku akan start keje pada 4th October ni.....
my company pulak provide transport for their staff......Flight ticket....mula2 aku menolak....then....lepas pkir panjang...bile ag nk try naik flight...hehehehe....
sebelom ni...just skodeng kapal terbang turun dan naik di airport je....(port yang paling syok + makan colek...mmg terbaik)

agak pening la jugak nk prepare kan....n aku gali punya gali....then dapat jugak la sket2 info......
cam ne nak book...(utk aku...compny yg booking),apa yang harus bawa, bila kene smpai, bape kg brg leh bawa...and so on......baca punya bace...quit tkut jugak la...coz kalo lmbt mmg xleh nk naik...jem.....

so...aku harap pada sape2 yang 1st time nk terbang ni (bajet pramugari) sila gali info sebanyak mungkin....