Wednesday, December 26, 2012

5 days More

salam...

alhamdulillah....

dapat lagi aku update belog ni even aku punyer story tak la seberapa 

aku still lg masih dapat bernafas even mereka yang gila mengeluarkan  Ura-Ura kononya Kiamat 2012...hahahhaa....sungguh kelakar....BODOH pon ada....ni mesti Kes tak FOKUS time Ustaz @ Ustazah tengah ckp...(KEBODOHANMU SUNGGUH KETARA)

Tapi sekarang....

banyak buku kot..boley baca kan....so jangnan la jadi Bodoh sngt...Bodoh kene Tipu ngan Orang Kafir laknat...Kaum Kayu Api...(itu nama yang aku letak)..hehehhee

---------------------END--------------------------------------

start topic baru pulak...

lagi 5 hari....dah nak masuk 2013....

sekejap je masa berlalu....rupa-rupanya dah setahun 2 bulan aku menjadi warga Popular Book Co dan jua bekerjaya even tak segah kawan2 aku yang dapat kerja yang meletop2....at least aku bersyukur....dengan apa yang di kurniakan....

so dalam tahun 2012 ni...

apa azam yang korang dah dapat????

apa yang korang plan belom ag korang kecapi...

then what going on next Year??


adakah masih di takuk lama???( ayat member aku yang aku suka)...oppsss suka ayat je..bukan orangnya...tapi he's so cute...even gaduh je keje...dia ada time aku susah...thanx Guy...so sweet bila dia hulurkan duit, katanya risau kot2 aku xcukup duit....tapi lelaki kan.....still nk tnjuk EGO.....apa-apa pon...He's best.....

okeyy...cukup lah story ni...next entry aku akan share pe yang aku dah buat sepanjang 2012.....

.............see youuu.......

Wednesday, December 12, 2012

CUTI-CUTI 2013

Salam toward readers...


dah lame rasenyer idopnyer update belog ni since my lopelly lappy rosak skrin...tp smpai skrg idopp nyer p repair....kahkahkah....gelak smbil tergolek....

taun 2012 bakal berakhir beberapa hari lagi....ermm...dh tak lame dh..

maka...muncul lah taun 2013...tp dalam kepala otak ni tengah ligat berpikir....next year nk p mane...

so far taun ni dah melawat Perhentian, Genting ngn Cameron....


but...

next year??????

***************may be ke Tasik Kenyir


problem skrg aderlah....


aku nk naik Houseboat....tp pakej pulak mahal.....tp bg aku dh OK....since aku p ngn member kan...aku pon kene la ikot budget diorang jugak kan....

kalo korang ader any suggestion...

plz help me...

nk cri pakej yg murah2 je....below 400 kalo dpt yg below 300 per head for 10 people can consider awesome la kan...

ngeh2....

see u next post...

taraaaaaa....x0x0...bajet ...

Friday, August 10, 2012

SALAH MAKAN??

salam

dear Mr.Blog....

balik dari keje tros j p bazar....

beli juadah berbuka...

so aku cm biasa la...beli nasi kukus....xpuas at sbb kalo kirim mesti ada yang tak kena dengan cita rasa....al maklumlah pilihan sendiri lagi baik kan...

so. dengan rasa gembiranya...aku pilih la ayam part yang menjadi kesukaan aku,....

gembira nye rasa...

tapi bile dh time nak makan....aku tersalah ambak nasik yang SEMALAM punyer.....adoii...

ptot la rasa pelik je...yang tak tahan aku tibai je...

lepas abis bar perasan rupa2nyer 2 nasik semalam...

hadoiii...

ape2 pon...hope perut aku tak meragam la esok...

aminn....


p/s :nampak sngt kan gelojoh nk makan...kan dh terima akibatnyerrr

Thursday, August 9, 2012

CUSTOMER ALWAYS RIGHT?????

salam...

dear Mr.Blog...(hehehe...komyass seket)

ari no aku nak story morry sal kisah aku keje...

spoill  betol la customer nih.....terlebih cerdik kot....hahahhaa...@ otak tengah mereng nk buat research...

so....

let's begin my story...

today i got a call from Chinese yang man yang fasih berbahasa melayu....1st dgr mmg bagus la...

he's looking for a book call "Research Method for business" by Sakaram (ikot die punyer spelling la)

then...aku google punyer google...tak jumper...tapi bile google die kuar Sekaran....ada la sket spell nk betol kan....

yang spoil nyer...bila aku ckp tak de author name "Sakaram" die hangin ngn aku.....penat tau explain dkt customer yang rasa diri die betol neh...

dengan rasa tidak percaya dengan aku neh...die suh aku check 1 by 1 auther name dalam sistem...sometimes kalo customer "terlebih" bijak neh..susah gak....sbb die orang :MMG TAK PAHAM BAHASA"

so...nak puaskan at...aku chek la..then mmg tak ada la kan....

aku ingtkan finish dkt situ la after aku ckp sumer buku tntg research tak de dkt outlet aku...

Tut Tut......

die call ag and suh another staff carikan buku 2 dkt die....

kalo yang die suruh 2 org department aku...tak kisah la....

ni suh staff department len yang tolong cari...mmg tak dapat la...."nampak sangat die 2 mmg STUPID"..oopssss tersalah cakap lak...

aku...lepas dkt contact yang staff 2 bagi ok lagi....ape yang aku hangin bile die buruk kan nama aku......cakap dkt "staff 2....staff malay "TAK PANDAI CARI"....woowwww...mmg hangin la aku.....so...aku try check ag....mmg hampeh...tak jumpa...

so...aku terus call customer....

ckp ngn die yang buku yang die cari nama author 2 tak de....then aku g tau la nama author yang fames dgn buku research...perghhhhh....ape yang paling aku geram adalah...die pulak nak salahkan aku...mmg siott la...

alik2 die ckp ngn aku author yang die cari "SEKARAN" bukan "SAKARAM"...tadi time aku ckp "SEKARAN"...mati2 ckp bukan...tapi kli ni accept lak...mybe die ingt aku bukan Malay Staff yang 1st die call tadi Kot....

dengan versi hangin aku tnya die...."kenapa tadi bila saya tanya Sekaran , u ckp bukan...tapi sekarang u cakap ye pulak" then siap u ckp i ni tak pandai cari"??????

terusss naik hangin die ngn aku....

malu kot...nak cover malu...terus nak salahkan orang lain....

siap ckp ngn aku neh....tadi die cakap ngn other staff just tak tau nape author????

siap nk argue ag ngn staff and aswers 2nd call....

aku teros la say sorry even bukan salah aku kan...sbb tak nak panjangkan cerita...then die teros hot nk ckp gak ngn staff tadi...aku still tak bagi n still say sorry even my heart not mean to say sorry to the stupid and idiot person like him la......bullshittt...p mamposss la....dah la jahatkan aku..then tak nak mengaku....muahahhahahahaa.....kalo dtg outlet aku....smpai mampos la aku tak akan say sorry...boleh jalan daaaa.....

then....die pon teros letak phone...call ones again..kali ni aku answer...marah aku lagi..then aku pass line....

naseb baik 2nd staff 2 tak de..klo dak mmg confirm customer bangang 2 putar belit fakta lagi....


p/s : ngn customer cm ner.....kita yang patot di persalahkan or die??dh la tak nak mengaku salah sendiri....

Tuesday, August 7, 2012

RAMADAN PERTAMA

salam....

pejam celik pejam celik dh 17 hari berpuasa....

tak lama lagi nak raya...

aku just nak share pengalaman pertama aku berpuasa di negeri orang...

bukan apa.....perbezaan nya amat ketara...

yang 2 aku tak nafikan...sometimes ada kebaikan dan ada keburukan...

sebagai contoh....

kalo dkt hometown aku...time puasa...kedai semua tutup...

tapi kat sini...perghhh....open siottt.....malay punyer kedai pon open...mmg terbaik lah....

then bile pompuan, beli makanan kol 12 @ 1.00 mana2 jer boleh dapat...especially kedai cina...yang ni aku nampak time aku p hang out dkt KL ari 2...jalan depan SOGO....

tapi dkt tmpat aku...kebanyakkan kedai ttup termasuk lah kedai makan org cina...

so...dengan ini...bangga aku menceritakan...kalo pompuan period time puasa.....boley la p beli makan dan makan dengan senang hati tanpa tunggu bazar bukak...hahahhaa...mmg terbaik lah.....

kadang2...tempat jatuh lagi di kenang..ini kan pula tempat bermain...

P/S : renung-renungkan....selamat beramal.....

Saturday, July 28, 2012

SUAMIKU TAK ROMANTIK TAPI AUTISTIK

salam...

alhamdulillah....berakhir sudah episod aku membaca novel yang aku beli pada 18hb....dah 10 hari baru baca...lalalalala

so....komen aku....

novel ni ok la....tak la smpai sehelai tisu basah...tp air mata aku hampir jugak la gugur..
aku bukan pembaca novel yang tegar dan aku juga bukan jenis  yang suka membaca...

tapi.....bila aku baca profile...aku boleh tabik spring la...

muda ag tapi dah boleh tulis novel yang tebal cam ni...

caye la dik....

adik boleh maju ag...

aca-aca fighting...

go korea go...hehehehhehe



p/s : sesuai la dengan tajuk tak romantik sbb penulisnya belom kahwin ag...hehehehe...so kalo nk bagi dkt adik2 remaja amatlah sesuai....

Peace no war :P

Saturday, July 21, 2012

Seriously I'm Not Kidding Bout This

Salam....

................................plz listen this video...........



kalo perempuan meluahkan perasaan terhadap lelaki???

apakah pandangan anda???

pepatah melayu perigi mencari timba masih boleh pakai ke???

tepuk dada tanya selera..

tapi bagi aku..

Aku berdoa agar Allah memberi aku cukup kekuatan sekiranya aku yang harus memulakan nya dulu..

1 RAMADHAN

salam...

alhamdulillah...dapat lagi kita menikmati bulan Ramadhan pada tahun ini...

this is my 1st time in my life....puasa jauh dari keluarga,,.

kalo sblom ni...tiap2 kali ramadhan aku mesti bersahur kat umah...

rutin harian kami bila lepas maghrib, esoknya puasa...

mesti kami adik beradik..bersama-sama baca niat puasa...

tapi semalam....

aku kerah member-member aku baca niat puasa....sbb nk ingtkan aku dgn mak aku..
huhuhuhu..

i miss my family..

then bila time sahur, mesti makan sedap...huhuhuhu...

tapi kali ni..

aku sahur ngn roti dan air kosong jer.....arghhh...sedihnya....

tapi orang kata..setiap kelemahan pasti ada kelebihan kan...

baza taun ni....aku dah Kerja...

so..dapatlah aku bagi duit raya and keluarkan zakat sendiri...this is my best part...

holding my own money..

thankx God..


Sunday, July 8, 2012

PERHENTIAN ISLAND....akhir

alhamdulillah....

berakhir sudah episod menghupdate pik-cha bercuti neh....

so...aku just upload pik-cha je la...mls nk explain...


let's check it out..

















PERHENTIAN ISLAND part 4

salam..

alhamdulillah....

sekejap je masa berlalu...

dah lebih sebulan aku bercuti ke Pulau Perhentian tapi "KEHITAMAN" kulit masih jelas kelihatan ...ahakzzz...

so..

kali ni aku nak update 2nd day kiteorang dekat perhentian...iaitu aktiviti snorkeling....

malas nk citer panjang2....jomm....

Layan pik-cha je la....