Monday, January 30, 2012

NOVEL TERBARU FAUZIAH ASHARI


ini lah novel terbaru hasil karya penulis movie yang hangat di pasaran "ombak rindu"....

actually aku xbaca lagi buku ni tapi.....

aku baru je beli untuk my BFF for her bufday present even die punyer bufday dah lame....ni baru aku sempat buy something for her.

the reason why aku beli this novel :-

1) sbb dier suke bace novel...heheheh

2) dari segi sinopsis die nmpak cm menarik je...even aku belum baca...kalo xcaye skroll je bawah...baca sendiri...hehehhe


for my BFF "Linda" i hope u will love it.....thnx coz being my BFF semasa senang dan susah...i hope that our friendship will last forever


sinopsis:-


Saturday, January 28, 2012

LIGA SUPER 2012 UPDATE

alhamdulillah....

Kelantan menang lagi sekaligus mengekalkan tampuk pendahulu Liga apabila menewaskan Kuala Lumpur di stadium keramat Stadium Sultan Muhammad IV hasil jaringan daripada Mat Yo, Piya dan Antwi.

FT Liga Super Malaysia (28th January 2012) :

LionsXII 0 - 1 Terengganu

Sarawak 2 - 2 Negeri Sembilan

Kelantan 3 - 0 Kuala Lumpur

Kedah 1 - 3 Johor FC

 PBDKT T-Team FC 1 - 2 Selangor

Felda United FC 1 - 2 Perak

PKNS FC 2 - 2 Sabah (27th January 2012)

credit to :Malaysia National Football Team




kedudukan terkini carta Liga Super





mengalah TIDAK bermaksud kita LEMAH

gud morning to all...

ketika cerita ini di karang....jam d leptopku menunjukkan angka 1.30 AM.

walaupun mata ini amat letih sekali....

tetapi beban yang di kepala ini tidak tertanggung rasanya....

ini bukan kisah cinta antara pasangan bercinta...

ini adalah sesuatu kisah yang terbuku...

just untuk berkongsi rasa dan pendapat di kalangan pembaca-pembaca sekalian...

berbalik kepada tajuk entri di atas....

setiap orang memang di kurniakan sifat EGO, MARAH, DENDAM, sifat-sifat yang tak baik

tetapi adakah anda tahu bahawa...hanya anda yang mampu mengawalnya...

"MAAF" amat susah untuk di ungkapkan.....KENAPA??

adakah di sebabkan oleh KEEGOAN ataupun sifat yang TIDAK ingin di anggap LEMAH???

tapi tahukah anda.......orang yang meminta MAAF lagi mulia dari yang Memaafkan....

dalam erti kata lain tak salah kalau meminta maaf....(tak rugi apa-apa pun)

especially dalam dunia persahabatan....

Bumi mana yang tidak di timpa hujan.......laut mana yang tidak di timpa gelora.....

kadang-kadang, terkasar bahasa or bergurau melebihi batas tanpa kita sedari...

tapi...once orang 2 dah admit kesalahan dier....why not just maafkan jer....

kadang-kadang, aku pun xfaham dengan perangai manusia ni.....

berdiam kadang-kadang baik...akan tetapi...bagi yang tak tau apa-apa...ibarat berbual dengan dinding....

sometimes, we have to say kalo kita tak suka benda 2...sbbnyer tak semua orang tau kita TAK SUKA...

setiap orang ada perangai masing-masing....ada yang suka terus di pujuk bila merajuk dan ada juga yang kene tunggu sejuk baru boleh pujuk...

tapi sedarkah diri anda, anda berada di golongan yang mana satu???

dalam persahabatan, mesti ada give and take...

means that, kalo xpuas hati terus jer cakap....jgn diam jer...nnti kalo yang memujuk dah GIVE UP and tak ada lagi rasa hormat dalam diri......time 2...sumernyer akan jadi sia2....

aku bercakap di atas prinsip hidup sendri coz....kalo xder prinsip hidup...maka...huru haralah hidup ini....

kadang-kadang kite kene fikir.....

someone yang telah buat salah....bila dia menyedari kesalahan dier....terus memohon kemaafan.....
tetapi......
adakah yang dipohon kemaafan itu........still lagi dengan kemarahan dier....

so...tepuklah dada tanya selera....

tidak elok untuk menunding kesalahan orang lain coz no body perfect...

tapi kalo ada rasa tidak puas hati...better solve secara elok....
lagi cepat lagi bagus....
takut bernanah...susah.....

p/s : nobody perfect...sbb 2 la aku suda pakai selipar JEPUN coz nobody perfect...hahahhahahaa

Wednesday, January 25, 2012

GETTING MARRIED????

first thing first.....


check this pic.......

 
orang len yang nak kawen.....aku plak....yang sibuk try baju pengantin....hehehehhee.....

aku nak kawen ke??????

mestilah "N.A.K"

tapii bilerrr?????

biar masa yang tentukan...

actually...this pic were taken during aku cuti CNY baru2 ni...

ni lah hobi aku biler i meet by BFF or the owner of Bridal house "AZI"

mls nk citer pnjg....tgok la sndri photo yang berjaya aku ambekk.......










for more info plezz visit her FB page ;-


P/s : for those yang masih tercari2 bridal house utk your big day...aku suggest korang pilih this bridal house...confirm puas hati....bukan nk sbb dier my BFF tp cara kerja yang di pamerkan aku suka...especially yang stay dekat area Kelantan la...outside aku xleh nk ckp ape....

Tuesday, January 17, 2012

PERLAWANAN KE 3 -LIGA SUPER 2012

RANKING TERKINI LIGA SUPER 2012

fully credit to: kelantan FA.com



kelantan berjaya merampas tangga ke 2 liga selepas berjaya mendapat 3 mata penuh di tempat sendiri dengan hasil jaringan daripada Indra Putra pada minit ke 55 dan 74 hasil daripada Nor Shahrul Idhlan Talaha.



fully credit to : Dunia worriors

next game : 21 Jan 2012
Kelantan Vs Kedah
vanue: Stadium Darul Aman
live : Astro Arena

p/s : akhirnya dapat jugak tgok bola with ayah....masih teringat semangat yang berkobar2 bila bersamanya....suaranya membuatkan aku tenggelam...hahahaa...suaraku tidak mampu untuk melawan suara ayahku.....he's better than me....muahahhahaa....

i love my papa......

Thursday, January 12, 2012

SATU HARI SATU RESEPI

pernah tak korang tengok buku resepi ni??????

ni adalah buku exclusive popular di mana hanya di popular sahaja buku ini terjual...and setahu aku....buku ni mmg "HOT" habis la.....

actually aku dah review buku ni.....
walaupun tidak secara detaill...

and bagi aku....this cookbook.....
sngt sesuai bagi mereka yang sedang ingin belajar masak dan juga yang ingin practice supaya menjadi seorang chef yang handal....hehehehehe.....

harga buku ini adalah RM 39.90 nett kalo aku xsilap la....

so better dapatkan sebelum "sold out"...

p/s : dapatkan di popular ikano tau....nk increase sales...hehehhehe.......

Wednesday, January 11, 2012

LIGA SUPER 2012

hari ini.....

aku pergi kerje dengan mood dan juga senyuman di bibir....muahahahhahaa

ni story lain dari yang lain....kikikikiki.....

bagi yang sudah kenal rapat dengan aku....confirm la dapat predict pe yang berlaku...

almaklumlah........

aku ni sebenarnya kaki bola....

bola malaysia jer....especially...Kelantan...my own state...tanah tumpah darah ku....

semalam bermulalah 1st game untuk Liga super bagi musim 2012...

dan dengan bangganya......

Kelantan berjaya menundukkan the Lion XII (singapura) dengan 2-1 hasil jaringan Mat Yo ngn Gaddar...

for those yang xsure...please check it out.....


Tuesday, January 10, 2012

my 1st malay novel

hari ini dalam sejarah hidupku....


dimana....sepanjang 24 tahun aku hidup (belum genap bulan).....


inilah kali pertama.....


aku beli novel......eja betol2...."N.O.V.E.L".....yesss....pandaii pon......


sebelom ni...aku just pinjam dari kawan @ library....


becozz...aku ni kalo bace novel...confirm aku skip...hehehehe.....mls nk bace....except novel english la....


actually novel ni dah lame...but after die dh jadik movie-tie-in (opsss...dh termasuk dlm working experience la plak.)....tibe2 jerkk....jadik famess jerr....smpaikan.....hotttt....sngt2 hot.....susah kot nk dapatkan buku ni....
hehehee.......;-)


dek kerana adik aku yang gatalllllllllllllll nk bace....aku pon...beli la jugak....murah siott.....16.00 hengget je....
normal price 19.90...diskaun 20%.....tptnyer di kedai buku pertama complex....hehehe...siap bagi tmpt ni....


aku rase msti rmai dh tau kan sal citer ni....ni citer....."OMBAK RINDU".....


meh aku tnjuk cover buku dier....


 yang ni cover baru....cover movie.....and yang cover lame.....




sinopsis dier:_



IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.
Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.
Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?
credit to :-http://www.enciknakal.com/2011/11/novel-ombak-rindu.html



yeahhhh......our offday

this story.....


sngt2 hot....


woww....ape lagi....update facebook jer la.....


check it out.......






bagonnnn pagi......semata2 nk g jalan2...kalo nk g kerje....mestiiiii xsmnggt langsung...hehehehheee...




jalan2 mmbawa harapan ....harapan untuk....shoppppinggggggg







 pic yang entah ape2...oppsss......













 this pic was taken in KLCC....really2 nice......channtiqq banget....




Thursday, January 5, 2012

JOURNEY TO THE CENTRE OF THE EARTH

pernah tak korang dengar tajuk ni??????

this is my true story...

bile ada customer datang and ask about this title....

dalam kepala aku....ni mesti movie....

then aku amat bahagia sekali apabila....
aku tau buku ni......hehehehe...

and for those yang baru nk start baca novel english...

aku dapat sarankan beberapa title yang agak menarik dan agak sesuai untuk di baca...

salah satunya adalah......

"Journey to the centre of the earth" but for the beginner level yang cam aku ni...

so...aku ambil keputusan yang positif biler...buat pertama kalinya...aku beli buku classic and buat pertama kalinya aku dapat habiskan buku ni...dalam waktu xsampai  satu hari...

so...kepada sape2 yang nak start..elok la baca buku ni....wording dier pon agak  besa..jadi xprlu nk guna spek yer...hehehehe



dapatkan di popular ikano....ipc shopping centre....tingkat 2....alallalaa

ENGLISH NOVEL..........................

januari 2012 sudah bermula.....

maka...bermulalah episod baru....
dengan azam yang baru....
dengan sikap dan perangai yang baru....

di sini.....aku nak share ngan korang semua tentang satu novel yang aku telah baca....

tapi...masih belum habis.....dan hampir siap aku baca...
the true story is....
this is my first time baca english novel dan juga beli english novel....

kisahnya bermula apabila aku di tugaskan untuk menjaga section yang di panggil "fiction"

hahahhaa,,,sangat hebat apabila aku terpilih .....tapi....
yang paling sadisnya....

aku merupakan seorang manusia yang sangat malas membaca...

justeru itu,
aku telah mengambil keputusan untuk.........
membuat anjakan paradigma apabila.....

membaca buku yang di beri nama :-
daripada kisah yang aku baca......
ceritanya amat menarik walaupun ada certain word yang aku xpham..
namun aku still dapat faham apa yang penulis ingin sampaikan....

dan....pada pendapat aku....
korang semua harus membaca novel ini...

actually dia trilogy book dimana ia berkenaan dengan keturunan Scarlett ni..
and 2nd book die :-

 antoinette ni anak dier....

and the 3rd book :-

 

chantal ni adalah cucu kepada scarlet....

and my suggestion....korang harus baca la novel ini....

p/s : sila dapatkan di Popular Ikano...
promote buku sendiri...lalalallaa.....
azam tahun baru...nak naikkan sale.....

PIALA SUMBANGSIH 2012

  

   PIALA SUMBANGSIH 2012
 VANUE : STADIUM BUKIT JALIL
JAM : 8.45 PM
LIVE : TV 1 & ASTRO ARENA
HARGA TIKET : RM 15 (TERBUKA) , RM 30 (GRAND STAND)


akhirnya......
penantian aku selama ini berakhir.....

bila dah start piala sumbangsih.....

maka...bermulalah liga malaysia untuk musim ini....

dan......bermulalah....

episod kegilaan aku terhadap bola........

maka....dengan ini....

aku ishtiharkan.....

aku cuti setiap hari selasa dan sabtu......

demi bola....aku sanggup....hahahahha



p/s : sngt frust biler xdpt pergi ke bukit jalil...huhuhuhuhu....alangkah bahagianya sekiranya aku cuti...