Wednesday, February 15, 2012

MEDIA owhh MEDIA

ni yang buat aku malas nak baca paper bilerrrrrrrrrrrrrrr

my team dah kalah ni.....

ape tak nyer???

korang tengok la sendiri.....


hahaha....sungguh terharu....front page kot dapat...lalalalalalallalalaa.....

dan.....satu lagi....whole page...mmg terbaik la.....



kalo cm ni....kene kalah la kot baru dapat big2 story cam ni...

edisi panas line : baru je sekali kalah...dah nak kecoh...hahahhaa....banyak ag game kot...tunggu je la.....

peace no war...

THE RED WARRIOR tetap di hati



Tuesday, February 14, 2012

KALAH DAN MENANG ADAT PERTANDINGAN

agak sedih untuk d perkatakan tetapi aku still berbangga dengan team aku....

The Red Warriors....

even 1st time kalah........berbanding dengan kalah 3 kali (hahahaa...gelak jahat)

apa2 pown.....syabas TRW....kita hentam balik di KB..

Gomo Klate Gomo



VALENTINE'S DAY

Kenapa Umat Islam Dilarang Sambut Valentine's Day?

1. Sejarah Valentine’s Day tidak ada di dalam Islam. Amalan budaya dan hasrat perayaan ini mempunyai unsur-unsur Kristian yang bercanggah dengan Islam.

2. Di dalam Islam tidak ada hari tertentu bagi meraikan kekasih atau kasih sayang. Islam sangat menitikberatkan soal kasih sayang dan setiap hari di dalam Islam adalah hari kasih sayang.

3. Islam menolak konsep kasih sayang yang terkandung dalam Valentine’s Day kerana unsur-unsur ritual keagamaan yang diamalkannya boleh menggugat aqidah Islam.

4. Sekiranya seseorang Islam itu berhasrat untuk memberi hadiah kepada seseorang pada 14 Februari bersempena dengan Valentine, perbuatan tersebut adalah tidak betul kerana ia seolah-olah meraikan konsep yang dibawa oleh Valentine’s Day.

5. Kebanyakan golongan remaja Islam hari ini meraikan Valentine’s Day dengan perbuatan-perbuatan yang dilarang oleh Islam. Gejala seperti ini sekiranya tidak dibendung akan merosakkan generasi umat Islam akan datang.

6. Valentine’s asal nama sebenarnya St. Velentino merupakan seorang paderi palaing berpengaruh di zaman pemerintahan ratu Isabella di Sepanyol dan juga merupakan antara orang terpenting yang menghancurkan tamadun Islam di Sepanyol. Oleh itu ratu Isabella telah menetapkan 14 Februari sebagai hari menginati kemenangan kristian terhadap Islam. Maka barangsiapa yang merayakannya seolah-olah ia bergembira dan merestui ke atas kekalahan orang Islam di Sepanyol.

7. Memang Islam sangat menggalakkan umatnya supaya berkasih sayang antara satu sama lain, tetapi untuk meluahkan kasih sayang antara seorang lelaki dan seorang perempuan perlu melalui saluran yang dibenarkan oleh syara’. Ia bukannya yang menggalakkan kepada perkara yang mendorong atau meransang kepada yang dilarang dan maksiat.

8. Sebagai alternatifnya, jika seluruh dunia masih berterusan menjadikan 14 Februari sebagai hari ”percintaan rasmi” mereka dengan pasangan mereka, marilah kita umat Islam menjadikan setiap hari senagai bersatunya Ukuwah Mukminin sesama Mukminin dan Mukminat sesama Mukminat dengan memperkukuhkan ikatan ukhuwah, kasih sayang dan mencintai Allah dan RasulNya, demi menghadapi pakatan musuh Islam yang bertanggungjawab menjatuhkan kerajaan Islam Sepanyol, serta pada masa yang sama mendeklarasikan penentangan umat Islam kepada syirik dan penzinaan tajaan musuh-musuh Islam zaman berzaman.

p/s: Al-Fatihah buat Allahyarham Leftenan Adnan Saidi yang terkorban pada 14 Februari 1942 di Bukit Candu. Semoga roh beliau dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan kekasih2 Allah SWT


Saturday, February 11, 2012

HANTU DALAM BOTOL KICAP

haishhh.....

pagi2 ni...rasa cam nk update je pe yang berlaku hari ini....

means 10hb.....

ini kali ke 3 aku melangkah ke cinema even aslnyer dh jadi 1st and last....

alik2...masuk lagi...

kali ni...cerita komedi seram menjadi pilihan hati....

"Hantu Dalam Botol Kicap"...

jom check this thriller first...




bagi aku...cerita lagi best dari thriller coz...mmg gempak kelakar...

bukan scary pon citer....rilex2 jer...agak sempoi....

kelakar smpai aku gelak tahap gaban....

so...for those yang belom p tgok...

cepat2 p tgok...confirm korang xkan menyesal...

jangan lupa minum air banyak coz kene gelak pon banyak....

Thursday, February 9, 2012

BANGANG PUNYE BANK!!!!!!!!!

entry ni maybe agak bangang cket...

aku just nk meluahkan rasa terkilan terhadap sebuah bank ni...

oppsss......apahal ngn bank???wajar ke bank di persalahkan....

ayyak...xkn la coz bank xleh nk bercakap...hahahaha....L.O.L

so conclusion dier....salahkan prosedur dan jugak staff yang tahap gaban POYO....(edisi cam nk hentak je laju2)

the story is begin...

aku dengan muka yang sempoi...melangkah ke sebuah bank yang agak fames....fames ke??maybe la...di salah sebuah shopping complex..tpt org2 kaya yang hidup mewah....gaji Riban-Riban..

aku : kak...nk bukak akaun...

staff : tinggal kt mana??

aku : nak alamat kg ke alamat sini???

staff : skrg kt mane.....

aku : @#$^U!OHSB*&!^#*(!*!() (xpham)

staff : skrg kt mane??

aku : damansara...tp saya xingt alamat sini 

staff : kita nak alamat sini...kene ada alamt sini...

aku : tapi saya stay je kt sini...

staff : keje @ belajar???

aku : kerje...

staff : kt ner??

aku : **********....p.n.c

staff : kita nk surat dari company coz ada payroll ngn company ni..ambik form dan pergi ambk letter dengan company

aku : @#$%*&^*((!^@*(#)(*)

kawan aku : try tny personal akaun nak jugak ke letter

aku : tp personal account..

staff : nk surat coz ada payrolll (sambil x pndang muka aku yang kiut ni)...hahahaha

aku : kalo cm 2...cancle la.

point kat sini :- xboley ke die explain ngn aku cara elok....1 month before aku dh pergi the same bank...xder la pulak die mintak letter cm ni....xkn la aku nk g jumpa bos..semata-mata nk mintak letter...sbb nk bukak aku punyer personal akaun..bukan nye akaun nk bank in gaji...hadoiiii.....then....walaupun agak sibuk...jangan la tunjuk yang kita "RUDE" ngn customer...xkn dier xtau yang gaji dier  2.......customer yang bayar...

kalo ikotkan hati yang bangang nak mampos ni.....nak je aku tunjuk eksen ngn dier...buat customer cam "TAIK"...ingt lawa sngt ke wat muka cm 2....bangang mmg bangang.......

p/s : customer service mesti muka ceria even kene marah ngn customer...jiwa kene kental

Sunday, February 5, 2012

HOBI BARU DI BULAN FEBRUARI

morning readers....

bermula januari.....

aku mula bertukar hobi...

dari ...............................................................

 to .................................................................................

 
so conclusion nyer adalah......

lakukan apa sahaja asalkan tidak bertentangan dengan ajaran Islam....

as long as jaga batas-batas pergaulan...

p/s : dh masuk 3 kali pergi karoke dalam masa 5 hari...wowoooo...mmg fantastik la

JANGAN TIRU AKSI INI

buat mereka yang di luar sana....

sila amati gambar ini baik-baik... 

apa yang anda rasa??????

 p/s : jangan tiru aksi ini..