Monday, March 26, 2012

My First experience in Bookfair (wrapping team)

salam...

gud morning...
jam di Lappy aku menunjukkan angka 5.17 pagi....

mata ini still xleh nk tdor coz kalo tdor confirm la xboley bagun untuk solat subuh...
so...aku ambik keputusan untuk on9 sambil tunggu subuh...

by the way hari ini aku ada satu story yang aku nak share kat sini...

berkenaan dengan my 1st experience handle bookfair even just clear stock after finish bookfair....
bagi aku...aku sngt excited bile dapat buat kerja ini kerana ini pengalaman aku yang pertama dan aku rasa aku nak sangat buat ia sebagai kenangan yang paling indah dalam hidup aku...

so alhamdulillah...aku sangat happy sehinggakan aku tidak rasa kepenatan ini...in other word aku enjoy sangat-sangat sehinggakan aku masih bertenaga walaupun jam sudah menunjukkan angka 3.00 pagi.

thanks to our team wrapping member especially to K.Wan,my rumet Amie,Ekin and Linda....(girl power)...hahhahahaha....mmg terbaik la even tak ada kaum adam except mereka2 lelaki logistik yang turut sama membantu.

aku lupa kata-kata siapa.....abaikan...tapi aku ingat satu je...kalo team member kita ni happy,kita pun turut rasa happy then nak buat kerja pun bersemangat....dan sekiranya kita berpecah..maka punahlah team itu...

as a conclusion...bersatu kita teguh...bercerai kita roboh...

hidup English Department....



Wednesday, March 21, 2012

movie Vs Novel 2

2nd book yang aku nak show adalah......

The Hunger Game yang akan di tayangkan pada 22 Mac ini....

the different between Hunger Game ngan One for the Money is......
hunger game ini adalah combination of 3 books while One for the money is only 1 books and kalo korang tengok pon dah tau kan nak saparate antara buku teens ngn adult kan...

so...aku show la ketiga2 buku "the hunger game" ni 

this one yang movie tie in


this one ketiga2 series hunger game...better buy yang die punyer bookset...lagi murah....

and...untuk tatapan anda......maybe akan mengamit anda ke pawagam....

let move to the movie thriller below....


movie Vs Novel

salam ceria di waktu pagi bertemankan suara anjing yang menyalak di kawasan KONDO yang dah terang dan jelas menunjukkan bahawa TIDAK DIBENARKAN memelihara binatang.....huahuahua....entah ape2 la....nak cakap tak pandai baca...rasanya orang yang cerdik pandai je semua......lalalallaa.....(edisi membebel terlebih dahulu)

jom lupakan kisah binatang yang memekik di pagi hari...

kita sambung pada topik pagi ini....cewaaaahhhh...kalah pembaca berita....hauahuahaua....

sekarang ni.....banyak la novel2 yang di filem kan...sama ada melayu ataupun inggeris...

salah satunya adalah...Ombak Rindu yang boleh di katakan Hot di malaysia....ni belum termasuk dengan Lagenda Budak Setan....

tapi apa yang aku nak sentuh di sini adalah....movie English yang bakal di tayangkan iaitu "One For The Money" karya Janet Evanovich pada 22 Mac ini.

 and this is review yang aku copy from amazon about this book la

Stephanie Plum is so smart, so honest, and so funny that her narrative charm could drive a documentary on termites. But this tough gal from New Jersey, an unemployed discount lingerie buyer, has a much more interesting story to tell: She has to say that her Miata has been repossessed and that she's so poor at the moment that she just drank her last bottle of beer for breakfast. She has to say that her only chance out of her present rut is her repugnant cousin Vinnie and his bail-bond business. She has to say that she blackmailed Vinnie into giving her a bail-bond recovery job worth $10,000 (for a murder suspect), even though she doesn't own a gun and has never apprehended a person in her life. And she has to say that the guy she has to get, Joe Morelli, is the same creep who charmed away her teenage virginity behind the pastry case in the Trenton bakery where she worked after school.
If that hard-luck story doesn't sound compelling enough, Stephanie's several unsuccessful attempts at pulling in Joe make a downright hilarious and suspenseful tale of murder and deceit. Along the way, several more outlandish (but unrelentingly real) characters join the story, including Benito Ramirez, a champion boxer who seems to be following Stephanie Plum wherever she goes.
Janet Evanovich shares an authentic feel for the streets of Trenton in her debut mystery (she developed her talents in a string of romance novels before creating Ms. Plum), and her tough, frank, and funny first-person narrator offers a winning mix of vulgarity and sensitivity. Evanovich is certainly among the best of the new voices to emerge in the mystery field of the 1990s. --Patrick O'Kelley --This text refers to the Mass Market Paperback edition.


and for the movie thrailler....plz check this out....

Thursday, March 8, 2012

THE STUPID BOS!!!!!!!!

malam ini adalah sesi luahan perasaan lagi...

hahaha...asyik luahan perasaan jer..

apa nak jadi ni...

by the way...aku just nk share cerita je...

bukan nak memburukan mana-mana pihak...

tp just nk jadikan iktibar sahaja..

pernahkan korang dengar????????

boss yang bizi body...means that.,....apa yang korang buat...sumer dier nak ambik tau????

yeahh...this is true...

bos...mesti org yang cerdik pandai....lebih2 lagi...berada di bawah syarikat yang establish more than 50 years but mentality cam BODOH!!!!!

Bos....xkan la org tak sekolah boley jadi bos kan...(kecuali yang bukak bisness sendiri)....tapi perangai.....cm orang tak sekolah langsung....

apa tak nyer...benda kecik nk di besarkan.....

cuba korang fikir....

Bos yang dengki :-

i) pisahkan sabordinate (means...cuti sorang)
ii) best friend x boley same (cam etika doktor pulak...bila masa lak aku ni jadi doktor)
iii) nk rehat dgn kawan sendiri pon sibuk.....(die xder kawan kot) allalalallaa....
iv)part yang aku xleh bla....nk suh org ikut ckp dier je...tp dier 2 tak reti pon nak hormat orang....

aku bukan la bagus sngt...tp sbg pekerja bawahan...kita bukan la nak si BOSS ni respect kita smpai kene rendahkan position dier sbg BOSS....tp at least tunjuk lah rasa hormat sikit dekat pekerja...

dan part paling mengong di abad ini adalah....."nak suruh staff senyum....tp BOSS sendiri pon tak pandai senyum"...ibarat mengajar ketam jalan betul...

so...sape2 yang jadi boss ni...sila pikir baik2 la....

jangan sampai "KARMA" menghukum anda..

ini adalah kerana...anda tidak semestinya berada di atas....one day....kamoo akan kene jugak apa yang pekerja kamu kena...silap2 hari bulan...More than That....so...deserve la......