Thursday, March 8, 2012

THE STUPID BOS!!!!!!!!

malam ini adalah sesi luahan perasaan lagi...

hahaha...asyik luahan perasaan jer..

apa nak jadi ni...

by the way...aku just nk share cerita je...

bukan nak memburukan mana-mana pihak...

tp just nk jadikan iktibar sahaja..

pernahkan korang dengar????????

boss yang bizi body...means that.,....apa yang korang buat...sumer dier nak ambik tau????

yeahh...this is true...

bos...mesti org yang cerdik pandai....lebih2 lagi...berada di bawah syarikat yang establish more than 50 years but mentality cam BODOH!!!!!

Bos....xkan la org tak sekolah boley jadi bos kan...(kecuali yang bukak bisness sendiri)....tapi perangai.....cm orang tak sekolah langsung....

apa tak nyer...benda kecik nk di besarkan.....

cuba korang fikir....

Bos yang dengki :-

i) pisahkan sabordinate (means...cuti sorang)
ii) best friend x boley same (cam etika doktor pulak...bila masa lak aku ni jadi doktor)
iii) nk rehat dgn kawan sendiri pon sibuk.....(die xder kawan kot) allalalallaa....
iv)part yang aku xleh bla....nk suh org ikut ckp dier je...tp dier 2 tak reti pon nak hormat orang....

aku bukan la bagus sngt...tp sbg pekerja bawahan...kita bukan la nak si BOSS ni respect kita smpai kene rendahkan position dier sbg BOSS....tp at least tunjuk lah rasa hormat sikit dekat pekerja...

dan part paling mengong di abad ini adalah....."nak suruh staff senyum....tp BOSS sendiri pon tak pandai senyum"...ibarat mengajar ketam jalan betul...

so...sape2 yang jadi boss ni...sila pikir baik2 la....

jangan sampai "KARMA" menghukum anda..

ini adalah kerana...anda tidak semestinya berada di atas....one day....kamoo akan kene jugak apa yang pekerja kamu kena...silap2 hari bulan...More than That....so...deserve la......

No comments:

Post a Comment