Sunday, April 15, 2012

I Miss HiM DamN MucH

setiap kali mendengar dialek itu

hati ku ini merindui suaranya.....

merindui gelak tawanya....

usikan dari dia....

namun....aku harus mengerti...

seandainya ini yang terbaik bagi kami...

aku merelakan pemergian nya...

tipu sekiranya aku tidak merasa kehilangan nya...

6 tahun kami bersama even masing-masing berjauhan...

hanya kepercayaan dan kesetiaan menjadi panduan 

kini aku pasrah....

segala permulaan pasti ada pengakiran...

andai ada jodoh antara kami...

Ya Allah, kau pertemukan kami sekali lagi agar jiwa kami bersatu dan kau satukanlah kami seperti mana kau satukan Adam dan Hawa.....
kerna dialah;-

SATU-SATUNYA INSAN YANG MEMAHAMI AKU




Friday, April 13, 2012

with OLYMPUS FE 4050

selepas hampir berbulan-bulan aku xpost entry sal photoshoot aku...

actually just try and error...

sj je nk show kecantikan ciptaan allah....

dengan menggunakan my compact camera + editing with photoscape almaklumlah belum ada adobe photoshop....

maka terhasil lah picture ini...







special thanx to my subject...hahahaha...nanti boley jadi i punyer subjek lagi coz i suker ambik photo ni...hehehehehhee


actually this pic was taken in Taman Metropolitan Kepong or Taman Layang-layang coz waktu petang ramai orang men layang-layang kat sini....

cuaca sngt panas...that's why mereka using payung....


p/s : feel free to comment....just go on...i will appreciate that...

CANON EOS1100D??????

salam.....

aish.....semenjak 2 menjak nih....
makin tak keruan hidup aku...
al-maklumlah...myb next month...elaun masuk + ngn duit gaji - unpaid leave....hahahahahahahha

$$$$$$$$$$$$$$$$$$ tak la masyukkk sngt....tp this time...

aku kene grabb jugak la....

actually dah lama aku mengidam untuk dapatkan DSLR ni...
myb belum ada rezeki kan...

last year aku bru dapatkan compact camera dengan harga tak la besar sngt tp cukup boley buat aku berbangga sebab aku dapatkan nya dengan duit aku sendiri...

awlnya aku nk buat comparison dengan nikon...but last2....myb canon jugak aku grab....warna dia cantik kot...hehehheheh




vs 


my compact camera yang banyak berjasa.....Olympus FE 2050



p/s : must grabbbb DSLR

MIRROR MIRROR

salam tengahari jumaat...

hari ini nk post entry sal movie yang aku tonton tengah malam semalam....

under expected betoi...i though movie ni biasa2 je...and rank mmg low la....

bbbbbbbbbbbbutttttttttttttttttttt......

after tonton...mmg superb la...

mmg different sngt2 especially part yang last skli...mmg under expected.....ssh kot nk dpt movie yang ada part singing at the end of movie tu...

so aku suggest korang p tgok la movie ni..confirm tak menyesal...

so...aku show dkt korang the best song....smpai nnyi2 ni dalam kete....and post dekat FB...





watch the thriller also....

enjoy....




and for movie thriller





Monday, April 9, 2012

NOVEL: CIK BUNGA DAN CIK SOMBONG


PRICE :  RM 22.00


Aku? Aku INTAN ASNIDAR. Mana cantik pun. Kulit pun ala-ala hangit. Kerja di kedai bunga dengan gaji cukup-cukup makan. Tak ada apa-apa yang istimewa tentang aku melainkan aku ada sebuah keluarga yang sangat bahagia.
Dia? Dia memang segak. Nama dia pun sedap, HARRIS ISQANDAR. Kalau sekali pandang mesti tak nak lepas. Kulit dia putih amat sampai mak ingat aku dah bawa balik orang Belanda masa aku bawa dia datang kampung aku buat kali pertamanya. Tapi tak kisahlah semua tu, tak penting sangat. Kemudian-kemudian nanti, rupa paras tu bakal duduk tempat keempat atau kelima.
            Asal-asalnya, dia suruh aku jadi tunang terkejut dia sebabnya gadis yang sepatutnya jadi tunang dia pada hari tu sudah lari. Okeylah sebab satu hari saja, kira aku tolong orang dalam darurat. Tapi paling terkejut bila dia cakap,
                “Okey Intan, mulai sekarang, awak adalah tunang dan bakal isteri saya. Sekiranya ada sesiapa kacau awak, tolong jangan berahsia dengan saya sebab kita bakal menjadi suami isteri. Suami isteri tidak boleh ada sebarang rahsia.”
            Terkejut amat aku. Tapi sebelum tu mak dia, Datin Nora ada beri amaran kepadaku, “Jangan mimpi nak jadi menantu saya!”
            Ah! Aku pun tak nak jadi menantu dia. Tak berminat langsung. Tapi sungguhlah kata orang, kalau sudah jodoh, tentu saja tak ke mana. Tinggal lagi, lama manakah rumah tangga tersebut bakal bertahan atau benarkah INTAN ASNIDAR itu hak milik kekal HARRIS ISQANDAR?

sources : karya seni

p/s : sekiranya ingin order buku ini..just email : nzukfily@yahoo.com


NOVEL : SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA


PRICE : RM 30.00
Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan. Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.
Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki itu terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia. Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih terhadap Datin Farizah.
"Aku buat semua ni kerana mama. Dan kau tu sepatutnya bersyukur sebab aku selamatkan maruah kau." – Firash Arshad.
"Ya, aku tahu Firash. Sepatutnya aku bersyukur sebab kau sudi kahwin dengan aku." – Syafa Aqira.
Laluan untuk mengharungi sebuah perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira. Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan atas permintaan Firash. Namun dia reda kerana kesibukan lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata-kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.
Semuanya mula sedikit demi sedikit berubah apabila kawan baik serta abang sepupu kepada Firash cuba untuk mendekati Syafa dan kala itulah Firash mula menyedari yang dia sudah mula menyayangi isterinya itu.
"Kenapa pulak tak nak ikut? Boring giler saya duk kat rumah tu. Ada baiknya ikut awak pergi tengok wayang. Lagipun bukan senang nak dapat tengok filem macam ni untuk hari pertama. Biasa kan full seat je. – Syafa Aqira.
"Ye ke? Atau awak risau takut saya pergi dating dengan orang lain?" – Firash Arshad
Dan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa. Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak disangka-sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina. Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka. Firash jadi nanar. Hidupnya serba-serbi tidak kena. Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya. Dia sanggup untuk berbuat apa saja demi mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu.
"Siapa nak tidur atas riba awak? Please lah! Tak ingin pun!" – Syafa Aqira.
"Betul ke tak ingin? Dulu okay aje sampai lenguh paha saya nak menanggung kepala awak. Takkan awak dah lupa kut?" – Firash Arshad.
Namun apakah cinta mereka akan kembali bersatu? Bagaimana pula dengan kisah adik beradik tiri Firash? Dan apakah bahagia akan terus menjadi milik mereka?
SOURCES: KARYA SENI
sebarang pertanyaan sila email ke : nzukfily@yahoo.com

NOVEL : AWAK SUKA SAYA TAK


Price : RM 35.00

" Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walau pun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini…" Hilman Yong
" Don’t worry, I won’t kiss you. Saya tak cium sembarangan gadis. Saya tak ada selera dengan gadis biadab dan sombong seperti awak. Cik Zulaikha….saya nampak kehampaan di wajah awak. You really want me to kiss you. I can feel it. I can see it. From your eyes… your lips. Tetapi seperti saya cakap tadi, saya tak selera dengan orang biadab. Ciuman saya tidak semurah itu. Hanya untuk gadis yang bertuah dan terpilih saja." Damien Yong
" Saya akui saya gembira bersama Mr Damien..saya tak boleh menyembunyikan perasaan saya……tetapi perasaan saya terhadap Mr Damien sepertimana kita bersentuhan di malam itu. Boleh saling melihat, saling bersentuh, saling bercium…..tetapi hanya di dinding kaca….ada batas dan sekatan. Yang tidak boleh dipecahkan……walau cuba dipecahkan…pasti kita akan cedera..ditusuk atau dihiris . Itulah Islam. Yang menjaga maruah dan kesucian sesuatu hubungan. Hanya hubungan halal yang boleh melenyapkannya." Intan Zulaikha
sources : MPH online and Karya seni
sebarang pertanyaan bolehlah email saya di : nzukfily@yahoo.com

SUKAN vs MAKAN

salam....

gud morning u oll.......

malam ni...opppsss...malam ker????...di pagi hari hening ini.......almaklumlah......malam masih muda remaja...bahkan rumet aku pon masih belom tidor....ermmm...sok keje noon...tdor lewat pon xper....lallalalalala

actually...time mcm ni..aku dah syok2 mengigau smpai meleleh air liur basi nih.....Saja je nk wat peta afrika selatan...(tu pon kalo menjadi la....entah-entah jadi peta dunia yang kene tsunami...)
sambil tunggu rumet aku mandi.......(ermm...smpt lagi la update belog yang terchenta ni....)

reason why mandi lewat even dh tau ia tidak elok untuk kesehatan.....tapi klo ado reason yang boley masuk akal....acceptable la kot....tp kalo tau dekat bapak aku nih...confirm mampuihhh.....

...mandi lewat sebab p men badminton......saja nk sehat kan badan yang sudah sehat ni...hahahhaa...sehat pon sebab makan tak henti2.... (aci tak klo ckp cm 2 dkt bapak aku....ermmm......smbil garu kepala yang tidak gatal nih)..kalo tak nak mandi..busuk la pulak......berpeluh....al maklumlah..bersukan.....

tapi aktiviti yang tidak boley blahhh selepas men badminton adalah.........

MAKAN....hahahaha..heaven kot...selepas berhempas pulas membanting tulang empat keratt mengeluarkan peluh dan merembeskan enzim2 lemak tepu yang berada di sekitar badannn.....tiba masa untuk mengembalikan ny kembali...hehehehhe

okehh...rumet aku pon dah siap pon mandi...skrg my turn lakkk....

chowww bedahhh....

p/s : layan je la entry aku yang entah apa-apa nih.....byeee....thnx for reading

Sunday, April 8, 2012

CINTA SI IKAN BUNTAL DAN KAMBING LIAR



RM18.00


Cinta Si Ikan Buntal Dan Si Kambing Liar


Sinopsis:

Permusuhan yang terjadi semenjak di zaman persekolahan berlarutan sehingga masing-masing sudah menginjak ke alam dewasa. Adam yang boroi mendapat gelaran si ikan buntal daripada Kamilia yang digelarnya kambing liar.

Keadaan semakin tegang apabila ibu Adam dan nenek Kamilia sepakat untuk menyatukan mereka dengan ikatan perkahwinan. Keegoan Adam dan kecurigaan Kamilia menyebabkan mereka rela mengekang perasaan masingmasing yang sememangnya sudah bergetar di antara satu sama lain.

Kehadiran Doktor Khairyzan yang menagih kasih Kamilia menyebabkan Kamilia tersepit di antara dua pilihan. Sheila yang gigih meraih cinta Doktor Khairyzan menggunakan Adam demi mencapai matlamatnya. Masing-masing salah faham di antara satu sama lain. Adam ingatkan Kamilia cuba merampas Doktor Khairyzan daripada Sheila. Kamilia pula beranggapan Adam adalah teman lelaki Sheila.

Apakah kesudahan cinta si ikan buntal dan kambing liar ini? Berjayakah Doktor Khairyzan memperisterikan Kamilia? Berjayakah Sheila bersatu dengan Doktor Khairyzan? Adam? Siapakah yang bakal dipilihnya untuk menjadi suri hidupnya? Kamilia, si kambing liar ataupun Sheila?

 sebarang pertanyaan bolehlah email di : nzukfily@yahoo.com

CALON JODOH UNTUK ADIK



RM19.00

Calon Jodoh Untuk Adik



No. ISBN:- 978-967-5067-95-2

Sinopsis:-
Calon Jodoh Untuk Adik membawa kisah keluarga Arissa yang penuh dengan drama, kalah Drama Minggu Ini! Azmer yang terpaksa menggalas tanggungjawab besar sebagai ketua keluarga setelah kematian orang tua mereka inginkan yang terbaik buat adik bongsunya, Arissa. Sementelah nyawanya tidak panjang akibat penyakit yang dideritainya. Bagi Arina pula, dia mahukan adiknya, Arissa berkahwin dengan orang yang berpangkat supaya hidup terjamin di masa hadapan.
Kisah bermula apabila Khairil Izlan (Ee) terheret ke dalam rancangan Azmer. ‘Mengangkat’ Arissa yang sudah besar panjang itu untuk menjadi adik, adalah sesuatu yang langsung tidak masuk akal. Khairil Izlan dan Arissa pun bukan boleh bertentang mata. Pendek kata, pantang berjumpa pasti meletus perang dunia! Mengenangkan itu adalah wasiat terakhir Azmer merangkap rakan baiknya, Khairil Izlan terpaksa akur dalam tak relanya itu. Menjadi abang kepada Arissa bukanlah mudah. Budak tu bukan boleh ditegur. Pantang ditegur ada sahaja ‘tembakan peluru torpedo’ yang keluar dari mulutnya. Berbisa dan pedas. Sabar Ee…. Bersabar itu separuh daripada iman. 
Arissa pula… sumpah! Hidup dia jadi tak tentu arah apabila Abang Azmer menyahut panggilan Ilahi. Pulak tu wajib menerima Abang Ee sebagai abang angkat. Memang dia mengamuk tahap gaban ketika itu. Abang Ee nak gantikan tempat Abang Azmer? Huh! Kirim salamlah awal-awal! Jangan harap dia terima Abang Ee! Tetapi, lama-lama dia boleh terima kehadiran Abang Ee apabila lelaki itu sering menolongnya sama seperti arwah Abang Azmer yang sentiasa berada di sisi Arissa apabila dia memerlukan seseorang dalam kehidupannya. Abang Ee taklah seteruk yang disangka. Abang Ee baik sebenarnya.

Arina pula mula tak sedap hati. Dia dah ada calon untuk digandingkan dengan Arissa. Fariz, berjawatan besar… sudah tentulah gajinya pun besar. Memang sesuai sangat untuk disatukan dengan Arissa. Cuma Arissa aje yang macam tak berkenan apabila kakaknya itu cuba kenenkan dirinya dengan Fariz. Tapi, dia cuba berkawan dengan Fariz dulu. Ambil hati Kak Ina yang bersusah payah carikan calon untuk dirinya. Terus terang, Arissa cuma perlukan abang aje dan tak mahu ada ‘kakak’ yang lain. Cukuplah ada Kak Ina, tak perlu ada Kak Maisarah. Sakitnya hati bila Abang Ee berbaikbaik semula dengan Kak Maisarah kerana dia tahu, sekarang ini hatinya sudah jatuh sayang pada Abang Ee. Habis tu, Fariz macam mana? Takkan akibat sering putus cinta, ada hati nak ‘madukan’ mereka berdua? Abang Ee dan Fariz hidup bermadu? Oh! Hati Arissa sudah gila!

SOURCES : KAKI NOVEL

untuk order sila email : nzukfily@yahoo.com

CINTA GILA KARYA DYA VANILLA



HARGA : RM 24.90

sinopsis

Nurislam, sikap dan jiwanya yang keras menjadikan sia seperti lelaki. akhirnya terjerat dengan cinta songsang dalam meniti arus remaja. dia tidak peduli jika ada yang sakit hati. dia tidak kisah jika ada yang sakit mata. itulah dunianya. kehadiran seorang lelaki yang di anggap penggangu pantas saja membuatkan hidupnya kacau.dialah abang angkat. musuh ketat dan merangkap suamu yang dinikahi tanpa sengaja. hidupnya kacau semenjak dia mengenali lelaku yang berlagak macho itu. pernikahan yangs ecara tidak sengaja mengundang penyesalan yang amat sangat di hati Nurislam.

souces : SR publication


p/s : untuk order sila PM or email 

nzukfily@yahoo.com

BISNES ONLINE

salam...

rasanya dari semalam lagi aku terfikir untuk buat entry ni....even baju kerja belum basuh sedangkan esok kerja full...hayyya........(cm tak biasa tidor lewat....kikikikiki)

opsss...lupakan ayat2 jiwa yang akan anda baca selepas ini.....kalo ada...sila abaikan...

kita kembali kepada tajuk entry kita....

bisnes online sekarang ni dh tumbuh bagaikan cendawan...sebagai contoh "pemborong tudung murah'', pakaian muslimah moden, aksesori cantik, kek sedap dan macam-macam lagi la smpai org sekrang nk makan just order dari rumah...klik jer...senang...

so...aku.....kene berfikir sbg seorang budak bisnes study....(ingt masa dulu-dulu time stduy....cita-cita nk jadi bisnes women..nk jual ini la..itu la...alik2...kerja makan gaji jugak)

aku kerja dalam bidang retail...so..aku kene fikir how to change my world...increase my wealth without bergantung kepada gaji semata-mata...and spend a lot of money without saving.

actually aku ada bad habit iaitu suka membeli buku....suka sangat beli buku dan teringin sangat membeli buku even aku xbaca...sebagai contohnya aku ada beli buku dalam bulan ke dua aku kerja MALANGNYA (dengan huruf besar untuk loudkan sekali...then aku Bold dan terangkan dengan warna merah kan bagi semua orang nampak) smpai sekarang...aku masih belum habis baca....lalalallalaa....smbil menyanyi lagu ombak rindu dendangan hafiz dan adira....(lagu wajib bila pergi redbox time cuti )

mengikot kata lecturer aku dulu....menggunakan SWOT analysis.....aku menggunakan my weakness sebagai senjata utama aku untuk aku bukak bisnes ni.....dan seperti lecturer investment aku "high risk, high return....low risk, low return"...aku sekarang ni.....perlu la ambk risiko untuk mendapatkan pulangan yang baik.

justeru itu...dengan lafaz bismillahirahmani rahim.......aku memulakan bisnes aku dengan nama.....

"JANGAN USIK BUKU AKU" 



ahhahahaa...agak menakutkan kan nama kedai aku....

so....boley la start tengok2 stok apa yang aku nk jual dulu

Friday, April 6, 2012

~~~~HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG...HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI~~~~

salam.....

pejam celik...pejam celik.....

dah genap 6 bulan aku merantau ke negeri orang

dan tamat juga sudah tempoh percubaan aku.....

aku juga di beri masa lagi 6 bulan untuk expert dalam semua benda....

tiba-tiba...aku merasakan aku semakin rindukan kampung ku...

berjauhan dari keluarga amat perit aku rasakan....

mungkin sebelum ini aku dah set aku punyer mind...just 6 bulan aku akan berada di sini...akan tetapi.....penangguhan untuk 6 bulan lagi...aku rasakan satu penyiksaan sekiranya......

1) Cuti aku di sekat...

2) i cannot life without Bercuti....i love travel but when i stay kat sini...without own transport...aku rasanya hidup aku terkongkong...tak kan la kita nak harapkan orang je....at least aku nk jugak drive.....which pergi je kemana sahaja yang aku suka tanpa perlu menyusahkan orang lain.........benda yang paling aku benci di atas dunia ini adalah 'MENYUSAHKAN ORANG"  dan aku tidak suka orang sekat aku...sekat pergerakan aku....sekat kebebasan aku...sekat life aku dan last skli bila aku nk enjoy..tiba-tiba ada org spoil mood aku........i hate those thingsssss....plz............ 

3) prinsip hidup aku........tiada siapa yang boleh sekat kebebasan aku unless....sudah semestinya Pencipta aku dan jugak family aku...as long as aku belum excess limit....so..aku boley buat ape sahaja

4) if i can screaming.....one word i want say.....CAAAAAAARRRRRRRRRR......plz sent me a car....hahahahaha

boley ke...call mom yang kt umah........jerit sepenuh hati.....CARRRRRRRRRRRRRRRRR....confirm mak aku ingt aku ni dah meroyan...lalallalalala

p/s : moral of the story...jngn cri kerja yang jauh dengan rumah anda sbb ssh anda nk balik....TQ

Tuesday, April 3, 2012

movie Vs Novel

adoii....perott dh mendendangkan irama keroncong ni....

tapi apa-apa pown....blogger is blogger even perott lapar...hehehehehhee

rasanya aku cm nk share movie yang aku dapat rasakan agak menarik untuk di tonton...

so dapatkan DVD skrg....confirm korang tak kan menyesal

ONE DAY:- 

1st take a look movie trailer




novel summary pulak :- 

sources :wikipedia


Dexter and Emma spend the night together following their graduation from Edinburgh University in 1988. They talk about how they will be once they are 40. While they do not become romantically involved completely, this is the beginning of their friendship. The novel visits their lives and their relationship on July 15 in successive years in each chapter for 20 years. Emma wants to improve the world and begins writing and performing plays, which remain unsuccessful, while Dexter travels through the world, drinking and hooking up with women. Eventually both move to London where Emma becomes a waitress in Kentish Town at a Tex-Mex restaurant, while Dexter becomes a successful television presenter.
While there are various attempts from both sides to start a relationship, coincidences stop Emma and Dexter from getting together and while they have relationships with other people, they stay best friends, both secretly longing for the other. They are drawn together closer through a holiday together and the death of Dexter's mother.
Emma breaks up with her boyfriend, Ian, after realising she is creating a life with someone she doesn't love. During this time Emma is able to find a job as a teacher, after various years of struggle, despite a "double-first degree". Dexter meanwhile develops a drinking and drug problem and watches his career collapse. The friendship between Emma and Dexter grows more and more difficult, after Emma is constantly hurt by Dexter who attempts to hide his feelings for her from both her and himself. After being treated rudely by Dexter at a restaurant, Emma breaks up the friendship.
At the wedding of Emma's former roommate, Emma and Dexter meet again. Emma admits that she wants Dexter back. At this point of time she has just ended an affair with her headmaster, Dexter has fallen in love with another woman, Sylvie, who is pregnant. At this reunion, he invites Emma to his wedding, who is disappointed by the situation.
Emma tries to overcomes her problems and begins to write, while Dexter is unemployed and overwhelmed by his role as a father. After realizing this, he and Emma for the first time have sex. They do not get together and Emma leaves to go to Paris in the hope of writing a successful novel. When Dexter visits her in Paris, he learns that she met someone and likes him and for the first time admits his feelings to her. After talking about their relationship, Emma chooses Dexter.
Emma and Dexter get married and are happy together, however Emma wants a child. The couple finds themselves frustrated by the failing attempts to have a child. Dexter however is able to open a deli-cafe and finds himself suddenly successful again. Emma gets her book published and becomes a successful childrens author. On the anniversary of the day they met after graduation and the day they got together, Emma and Dexter have an appointment to see a house. While travelling there, Emma has a bike accident and dies. After her death, Dexter finds himself in despair. He starts to drink again and provokes people in bars in order to get beaten. He is comforted through his ex-wife Sylvie, his father and his daughter. The upcoming year he travels together with his daughter to Edinburgh where he and Emma met and they climb the same mountain together that Emma and Dexter climbed 19 years ago.
The book ends with a memory of what happened after that first night together in 1988 and Emma's and Dexter's first kiss and promise to stay in touch and their goodbye.

p/s : one day ni novel yang slalu ada movement since aku keje smpai skrg..and aku pun dh beli..just tnggu masa nk baca je

SERIOUSLY..................SAYA SUKA DIA

dh lama aku terfikir nk buat entry ni...

skrg baru ad masa untuk aku mengarang....

''SERIOUSLY......SAYA SUKA DIA"

hahhaa...cm tajuk novel la pulak kan.......

suka......................apa itu suka............

bagi aku......aku just suka...tp tak bermaksud aku Cinta....

tapi apakah itu Cinta.......

aku sendri pon xtau lagi apa itu Cinta.....

tapi yang penting adalah Aku Suka Kehadiran Dia dalam hidup aku even untuk sementara...

selagi aku boleh bertahan.....aku akan menolak sekeras-kerasnya perasaan ini kerana aku merasakan aku belum bersedia.

dan aku berdoa agar Allah memudahkan perjalanan aku dalam mencari pemilik tulung rusuk aku ini......