Sunday, May 27, 2012

PIK-CHA JALAN-JALAN

salam....

today keje monim...balik kol 7...makan2...sampai la umah hampir 9.00

bile On Lappy....

Bontot terosss melekatt....ayyoo.....

apa-apa hal...update Velog dulu...

kali nih...

nk upload cket pik-Cha (picture) sila sebut dengan pronoun yang betol yeaa....

malas nk ckap banyk...

just watch this...

even 3 keping jerrr....













this photo are taken in Taman  Metropolitan Kepong.............

Monday, May 21, 2012

KENAPA BOLA ??????

salam.....

terdetik d hati ni.....nk buat entry sal ni ag even aku pernah buat entry sal sbb aku involve dalam bola...

so....

skrg ni...aku nk jelas kan KENAPA aku TERGILA-GILAkan BOLA (esp TRW)

kadang2 mesti orang pelik kenapa aku nak sangat ke Stadium dan Kenapa Aku Nekad sangat nk ke Bukit Jalil even aku sorang diri??

kalo orang 2 tak paham aku...mesti diorang ckp aku Gila..

kt sini aku nk say something...

YES,.,..AKU GILA

bagi aku...tiada siapa yang mampu membaca isi hati aku, faham aku..kecuali diri aku sendiri...

berbekalkan prinsip yang aku pegang.....Aku Boleh Survive even Aku Sorang.....

sbb Kalo aku mengkehendaki sesuatu....aku akan  berusaha untuk dapatkan nyer...

that's why la....

bila aku ajak orang Temankan Aku...then kalo Orang itu menolak.....

i heart say ''FINE"....bukan aku tak biasa survive sorang2.....

kalo nk ikutkan hati ....memang kita akan mati....

so...demi mendapatkan kepuasan hati....

menggunakan kedegilan diri...

akhirnya aku berjaya menjejakkan kaki ke BUKIT JALIL bertemankan my cousin...

even kami berdua perempuan.....BOLA punya pasal...aku sanggup redah....

p/s : mmg niat aku untuk ke Bukit Jalil sekiranya aku berada di luar Kelantan...at least aku tak akan menyesal kalo aku d Transfer jauh dari Selangor selepas ini...hajat ku sudah tertunai...

TERIMA KASIH Ya Allah...

Special Gift For My MOM....i Love You MoM

salam...

rasaya belum terlambat ag nk wish to my Mom...

Puan Zainab Junuh....Selamat Hari Ibu....(dh lewat eh)

tp entry baru buat ari ni...PEAAAACE....

ermmm....ari 2 sempat jugak wish dekat my Mom even earlier...

kali ni...ngah fikir...ape gift yang nk bagi dekat mom eh???

al-maklumlah..dulu time belajar tak sempat pulak nk beli hadiah coz money jaadi halangan..

tp sekarang....dah pegang duit sendiri dengan Gaji yang agak OK....

dapat la Beli Hadiah...

so...nk story dekat sini...

semalam follow my Boss p Body Shop...

then...teringat la nk buy something for my mum....

earlier beli la perfume then....

rasa tak buat ati...

teros beli Gift Set...

jarang2 beli..so beli la yang Valueable Sikit...




alhamdulillah....

semalam last day Sale...dapat jugak la beli Set yang mahal...

dengan diskaun 40%...banyak kot...

next time...

ngh fikir....

nk beli apa untuk Hadiah Hari Bapa...


PIALA FA 2012

salam

alhamdulillah....

akhirnya dapat juga la aku mencapai impian aku untuk menyaksikan Final Bola Sepak di Bukit Jalil...

aku tak nk ckp banyk...

juz tgok jerr

jutaan terima kasih buat My Kazen sbb sudi teman aku p tgok Bola....

n buat rakan seperjuangan TRW, Pecaa...thnks become our hero..hahhahaa...teman wanita ini masuk stadium....kikikikiki



Saturday, May 19, 2012

Today : Piala FA 2012

salam....


masa yang di nantikan telah tiba...

baru aku sedar.....

adegan "PANAS LINE" tidak berlaku lagi (betul kan klo aku salah)

mana tak nyer...kalo dulu..asyk nk mngutuk je...tp skrg...tak sngt la kan..

hehehehe...

by the way....

sape2 yang belom beli tiket....

cepat2 la beli esok...

jngn smapi tertipu keh.....

bagi penyokong

THE RED WARRIOR  -BIRU, UNGU, HIJAU

SIME DARBY -MERAH, KUNING

p/s : jgn salah pintu masuk pulak yerr...hehehhehehe

Tuesday, May 15, 2012

Love After Marriage

salam...

even mata dah ngantok....

i wish.....

my heart can accept this..

for girls out there...

please watch this video....




and this one....

 

full credit to :- miss Dena Bahrin

Monday, May 14, 2012

PRE-FINAL PIALA FA 2012

salam...

asal Kelantan masuk Final....

tiket selalu tak cukup...

apa nak jadi ni....





semua orang beratur panjang demi



untuk 



di ;-


AKU vs EPL

Salam.....

hai ari ni baru ada masa nk update blog kesayangan ni... (syg la sngt)

enrty hari ni...berkisarkan BOLA.....

kalo selalunyerr...aku akan update sal Bola Malaysia jer...especially team aku "KELANTAN THE REDWARRIORS"

tapi kali ni...........

EPL pulak....

bagi peminat Manchester United ..................dan bagi peminat Manchester City

kedua2 nya ada Manchester tapi buat apa nak gaduh kan...hahhahahahaa

tahniah buat Manchester City kerana menjadi juara dan tahniah buat kawan ku yang menyokong City even die dah tak kerja .....aku kan sokong City...hahahahhaa......

tapi "SEjak Bila Aku MInat EPL"

soklan 2.....

biar aku sendiri yang jawab...hahhahaha


Tuesday, May 8, 2012

TUNJUKKAN AKU JALAN KE SYURGA

salam....

Antara tanda-tanda kiamat kecil...

Ramai Wanita Berpakaian Tetapi hakikatnya telanjang

Diriwayatkan dari Abu Huraira r.a “Di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah akan muncul pakaian-pakaian wanita dan apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang”

oleh itu sila lihat kembali pakaian yang anda pakai itu berpakaian seperti terlanjang atau pun tidak...jangan biarkan diri anda terus berada di kelompok berpakaian tetapi hakikatnya bertelanjang.




p/s : semoga Allah membuka pintu hati untuk aku supaya aku menjadi muslimah yang sejati...

THINK LIKE A WOMEN????????

salam........

sweetnyer....

hahahaha....think like a women...if you nk your partner like this....

sing the love song in front public.....

dengan penuh perasaan dan....yang paling penting......


''HE SING FOR YOU"......

deep inside your heart...even you ni seorang yang kuat semangat...a.k.a BRUTAL.....

mesti ad perasaan 2 kan....

hahahaha...

jgn nk tipu keh....

JOM LAYANNNNNNNNNNNN




this video belog to :candidsyndrome

p/s : tahniah kepada Scha and Awal....semoga berbahgia hingga ke akhir hayat

NEW HANDPHONE???????

salam....

tiba2 tercetus idea nk buat entry ni...

dan tiba2 juga...buat kali pertama...

terpikirrrr untuk beli henpone............(sblom ni..just powww je kt umah..)


kene pikir REASON???????


jawapan pertama :-


BANYAK DUIT....hahahaha...almaklumlah...tiada tanggup jawab.....

****terpikir la pulak...PTPTN ni..bila la nak bayar******

opssss....hutang wajib di bayar walau tidak di tuntut.....


jawapan kedua ;-

aku suker blogging......

****rasa2 boley pakai ke jawapan ni******

japp...ambk masa nk pikirr


jawapan ke tiga

sejak aku kerje.......bnyk tmpt dh jalan2...then bnyk momen yang aku rasa menarik tapi tidak di abadikan....xkan la nk kepit je Compact camera kehulu kehilir?????

******reason ni cm boleyy pakai jer********

tol tak?????cuba tny pendapat........


conclusion

wajarkah??????

aku beli henpon baru sedangkan aku manusia yang paling malas nk CHARGE phone....

hadoiii.....tp...aku kene pikirr....pengalaman kadang2 kene abadikan.....bukan di biarkan begitu sahaja.....

then sebelom aku buat apa2 keputusan....aku seharusnya....


ASK MY MAMA...a.k.a MY FINANCIAL ADVISOR even aku ni aku cert in finance and investment....hahahahahahhaaaa

p/s : kita smbung topic ni...di siri lain pulakkkkk

Saturday, May 5, 2012

Bulan Chanteqqq

hi u'ollsss....

jumpa lagi utk entry ke dua...

myb last kot....Ahakzzz......gedixxx manjerr gitu....

dah2....cik nur...sila tdor..(p/s : nur adalah namaku......)..sj nk bagi tau sumer org....bajet fames jap

okess...sebelom tdor..

nk citer sal topic kiteorang untuk bulan ini.....(kiteorang..stand for housemate aku skli..)

tp..boleh ker citer sal kecantikan klo time ni xtdor ag???

boley kot...as long as tdor cukup 6 jam..kalo lebih mesti cm, Baby pulak kan...hehehehhe...Peace...

semua girls..kt luar sne nk chanteqq kan...

tp ape maksud Chanteqqqq....

sekarang....gunakan dunia d hujung jari....

soo...........
 
v
 
v
 
v
 
v

kalo dh jumpa...baca la sendri....mls nk translate...hahahahhahaha

so....apa yang kiteorang buat....

pergi ke kedai.........




so....pilihlah product yang sesuai dengan muka anda.....jangan dar muka yang sudah sedia chanteqqq....demi nk lagi chanteqq become :-





ok girls....nite...

semoga anda menjadi bertambah chanteqqq 

Empathy vs Sympathy

salam

hari ini terdetik nak upadate belog...

rama cm dah lama tak update..

bukan x de cerita tapi bimzii jer....hahahaha....(bajet PM jap)

mesti u'oll pernah dgr sal ni kan...

beza antara 

Empathy vs Sympathy

jomm google skrg....

.
,
,
,
,,
,
,
,

,,

,
,
,
,
,
,,


according to  web page ni...sila rujuk

Empathy and Sympathy are relationships based on shared emotions and understanding. Empathy is understood as the ability to mutually experience the thoughts, emotions, and direct experience of others without them being directly communicated intentionally.
Sympathy is a feeling of care and understanding for suffering beings.
Both have similar usage but differ in their emotional meaning.

susah nk paham.....

sila guna google translate....

IT di hujung jari anda...

tp bagi aku....

simple je.....

tiada siapa yang boleh faham diri anda melainkan diri anda sendiri (kecuali yang di atas)

p/s ; no motipp....tiada kaitan apa-apa dengan Maria Elena yer...

plz tengok video die...hahahhaa....