Monday, June 18, 2012

NAZMI FAIZ YANG HOT

salam...

sementara nk tnggu p tegok LIVE Euro 2012 ni....

selepas penat tidor...hahhahaa...

men game pown entah ape2...frust bila semua orang dh potong....adooyaaaiiiii

then....searching sal Nazmi Faiz....footballer yang sign contract ngn Club dari Portugal 2...

lagi Hot selepas his story become HOT Story in 1st page dalam paper Kosmo ari ni...

for those yang xtau pe yang cover page 2...let's me show you...

hahahha...cam iklan Robin dkt tempat kerja aku lak.


sekarang ni pon...kalo search sal Nazmi...confirm banyak update2 yang keluar kan....

macam2 ada...hahahhahaa...

p/s : bila dah femes mmg cam 2.....xleh nk cakap apa...paper pon buat kerja dia...cari makan katakan...at least kene cari bahan yang boleh menaikkan imej bola sepak..bukan menjatuhkan lagi.....dulu APEK a.k.a Khairul Fahmi Che Mat....skrg NAzmi Faiz pulak....ermmm.........

by the way...gud luck to both of you....semoga success dalam kerjaya dan dapat menaikkan martabat bola sepak Malaysia....Go Malaysia Go.....

to my Team...The Red Warriors....Gomo Klate Gomo...

Friday, June 8, 2012

MARIA ELENA DEKAT PERHENTIAN ISLAND?????

salam.....

O.M.G

entry ni di terbitkan atas dasar apa yang aku nampak time snorkling ari 2 mmg betoii la....

after our boat nk pergi ke 2nd point iaitu dkt "shark Point"..

aku ada ternampak la 1 group of ladies ni tgh pose dlm air with gear msg2...

and at the moment aku terpandang one girls ni look like Maria Elena....

i thought pelanduk 2 serupa...so abaikan je la..

then....

tiba2 malam ni tergerak nk bukak blog...

"Ter" skodeng blog Maria Elena ni....

wow.......fantastik...bombastik....

entry die....

PULAU PERHENTIAN!!wohoo.....

dalam hati aku say one thing jer...

Mata aku tak salah pandang...hahahhaha.....

kalo tak percaya visit la belog ni okehh...


apa-apa pown....bercuti mmg best....

p/s : huhuhuhuhu...bila la nak smbung entry yang bercuti 2....


Wednesday, June 6, 2012

CINTA VLOG

salam....

haiii...ari ni keje moning...

bukak tv smbil on9..

then tukar chanell TV 9 di hatiku....

ada la pulak telemovie ni....

title die "CINTA VLOG"...

aishh...cam menarik jer...

then........

tonton sekarang....

nampak pulak bloggerrr yang pamess....si MARIA ELENA...

hahahahaha...sngt sempoiiii.....siap Powww satu riban ag terr.....

cayalah...mmg terbaik la......real...and sempoiiii......

neves tak MARIA ELENA ???? kalo baca sila jawab...hahahhaa...

2 pown kalo bernasib bek........

apa-apa pownn....layannn jerr dulu.....kikikikikikiki





Monday, June 4, 2012

PERHENTIAN ISLAND part 3

kami tiba di jeti jam 12.30 tgh hari....

Abah brings us to Amelia Cafe chek in and kami lepak jap then terus pergi ke chalet...

the m0st mem0rable scene is, kedatangan kami di sambut oleh Biawak...hahahahahhaaa....

Amie, smpai mel0mpat melarikan diri sebab dia geli ngan biawak....

smapai hari ketiga dia ter0s di ganggu biawak...

p0rt lepak....

i sh0w u'0ll la senang....

this picture were taken in Yellow Station, Shangri -La and Long beach


tikar....tidak dapat di pisahkan dengan kami.....akibat tidak cukup tidur...kami ambl kesempatan ala-ala Mek and Mat Saleh..dengan tid0r tepi pantai..


peace dengan muka mengant0ok...


view from Yellow Station














view from belakang Shangri-La....angin kat sini best sangat...menyesal tak bawak tikar...huhuhuhuhu


























Batu Karang...this picture were taken in Long Beach a.k.a pantai pasir panjang..tempatnya sangat caantik dan ombak yang agak kuat...







p/s : next entry akan di upload next time....picture yang 1st day pon h tak larat nk upload...huhuhuhuhuhuhu....

PERHENTIAN ISLAND part 2

lets c0ntinue 0ur st0ry

setibanya di jeti Pulau kecil pada awalnya aku ingtkan kami stay dkt pulau besar

kami di jemput oleh salah se0rang lagi ejen....a.k.a 0rang laut iaitu Abah...1st aku ingtkan 0rangnya dah tua...tapi muda remaja ag...around 20an lagi...dan masih belum kahwin...betul ke>????hahahhaa

dia yang bawa kami ke chalet...0opssss...ke tempat yang bakal kami menginap....

i sh0w y0u all la senang.....
















PERHENTIAN ISLAND part 1

salam...

selepas penat meluahkan kekesalan...

tiba masa nk upload picture sepanjang di perhentian..

jom....

take a look


 sbb excited....kiteorang smpai dkt sana pukul 9.o0 pagi....tapi bot di jangka pukul 10.0o pagi


 ni muka2 mereka yang tak cukup tidur...pas keje teross packing barang dan bertolak dari Damansara ke Kuala Besut


sempat jugak snap bot nelayan dekat Jeti..


wow....ramai gilerr manusia yang sedang tunggu b0at nk p Perhentian....



hahahaa....same pik-cha right...lelellele



have t0 pay an0ther Rm 5 for this...exclude from 0ur expensive package....LoL


  berlakon je lebay ni....actually nk ambk pic Guy yang bajet H0t kt depan...ahhahahahahah...h0t la sngt...


selepas lama tnggu...around 2 jam...baru dapat nek b0t...ni p0n...t0mpang b0t lain...muka excited bila dapat b0at kan


yeahhh....ada jugak gambar bertiga...for the 1st time...


effect angin yang bertiup.....


yeahh....dah nampak pulau...even masih jauh.....


credit to b0atman sbb dah bagi kami rasa air laut yang masin dan pengalaman menjerit bila b0at terbang...hahahahahhahaa

1st Time "BERCUTI"

salam

best nyer bercuti...hehehehhehe

ari ni aku nak share sket perihal percutian aku selama 3D2N d Perhentian Island Resort pada 1-3 Jun....(semalam yer baru balik)..hehehhe....

so entry ni still lagi panas...

bagi mereka yang ingin bercuti

aku sarankan agar mereka membuat pilihan yang betul 

ini adalah kerana............

kos yang anda pay melalui ajen sebenarnya

"anda telah di TIPU" dalam diam...

maksudnya

sbg contoh 

Harga Pakej Asl yang di tawarkan oleh Chalet yang aku menginap adalah RM 250....tol ke????

try google AMELIA CHALET.....

can you imaging...how much we LOSSES????? instead of paying RM 380????

tapi bila anda walk in...especially in the other word "GAMBLE"

cost sebenarnya kurang daripada itu

ni contoh pakej yang aku ambil dengan seorang Ejen yang aku "GOOGLE"

"SNORKELING PAKEJ" 3d2n   = RM 380.....owhh...mahal....tapi bila desperate....tibai jerr

tempat yang di janjikan ialah Pulau Besar....tapi bila dah sampai...Pulau Kecil (tapi aku tak nak bising...sbb we all dah desperate...al maklumlah..cuti sekolah ) tak kisah...

tempat yang di janjikan means Chalet.....should be Flora Chalet @Fauna Chalet tapi dapat...Chalet biasa yang indah khabar dari rupa...still boley tidur..mandi...dsb even banyak nyamuk....lalalallala.....still lagi tak kisah...bila dah smapi...nk buat cm ner...accept je la...

pakej kami include dengan makan dan minum la.....2 breakfast, 2 diner and 2 lunch....tapi kat sini...tmpt mkan yang kami d "BUANG" mmg Gred A la...sedapp..hehehhe..kalo seminggu mmg Gemuk la....nasib baik makan sedap..kalo tak..mmg kene la....hehehehe

lets move.....

kita kira berapa keuntungan yang Ejen Dapat Dari Pakej diaorang ni....

RM 380 x  3  = 1140

Transport = just bagi tips dkt boatman around RM 50 one way, means pergi balik RM 100
chalet : klo tgok jenis dia 2...around 60 per day means......3 days x 60 = RM 180
snorkeling ...RM 35 x 3 = 105
makan, breakfast, Buffet , around Rm 5 per head .....5x2x3 =30
Lunch & diner , 15x4x3 = 180

total = 100 +180+105+30+180 = RM 595

berapa banyak yang mereka untung.......RM 1140 - RM 595 = RM 545

kat sini aku nak tekan kan.....

kalo nak pergi bercuti...even buat kali pertama...

better terus Direct to Chale yang korang nk stay...

kalo tak...

korang akan menyesal bila dah smapai sana...

skrg aku tak boley nak salah kan sesiapa sebabnya...

bukan senang nak deal dengan chalet lebih2 lagi bila PEAK time cam ni...

for next time...

aku akan Walk in...just book Chalet jer..

lagi senang....

for those yang terfikir untuk bercuti..

better buat pilihan yang betul...

guna ejen yang dah establish...bukan ejen yang baru nak bertapak...

BERINGAT sebelum KENA..

apa-apa pun.....pakej yang di janjikan aku still dapat...

just tempat je yang out...hehehehhee