Tuesday, February 26, 2013

BUKAN SENANG NAK JADI SENANG

salam. u'oll


hari ni nak update lagi...tentang rasa...hahahhahaa....macam lagu Astrid la pulak kan....

aku tersesat..menuju hatimu....kahkahkah...kadang2 rasa kelakar jugak....tp ni lah lagu yang aku karok dkt Redbox..

apa yang berkaitan dengan rasa pulak ni...Rasa boley di  kategorikan dalam banyak hal...Rasa sayang..rasa cinta...rasa benci dan rasa dendam....

so aku nak share rasa yang tidak puas hati dengan someone ni...

pe tak nyer...bila baca chat 2 smalam...smbil member aku suruh aku bnyk bersabar...padahal aku dh biasa dh...hahhahahaa....:-) :-):-) dan aku dah agak dah....

mmg kau tak puas hati ngn aku tapi kau tak nak luahkan...bila suh discuss tak nak....hahaha...ego..nk tnjuk ego ngn aku...hah....Sila kan......aku belum bagi Fish lagi....bila aku bg Fish....jwb dia.....Gudbye baby Gudbye la....tp mmg ko bakal kene Fish kot....BAKAL okeii.....tp belum ag...sababu dulu...member kan.....

jenis manusia yang tak sedar ni susah...nampak betul dia je...tapi salah dia tak nampak...ptot la ko kene tnggl...sbb perangai ko mcm 2...dulu aku tak paham..tapi sekarang aku paham....dulu aku kesian orang buat ko mcm 2...tp sekarang...MMG TAK LA....

ko nk suh org terima ko apa adanya ko.....tp ko??? boley terima ke?then nak letak salah ko atas bahu org lain??adil ke?? umor dh TUA...tpi bab kematangan MMG FAIL....

baru kene skit...dh kecoh...tp ko pernah fikir ke?>??yang ko kacou Plan aku...ada aku mengamuk...bukan sekali...bnyk kali....pe hal...

then kalo aku discuss benda ni...nk settle masalah...ko boley accept ke??aku tak yakin ko boley accept...aku TAK YAKIN.....benda kecik nak perbesarkan...ko ckp aku boley la..tapi ko po sama...susah la kalo org xder sense..then nk salahkan aku.....memang silap besar la...

so...bukan mudah nk build a good relationship ni...bab kata pepatah....bukan senang nak jadi senang....ape2 pon kene discuss...tp makin hari makin worse...siap boley naik menyampah lagi...double WOW...since when...hahhaa....

bye...

p/s : bila kawan jadi lawan....:-) belajar untuk terima kekurangan diri sebelum menyuruh orang menima kekurangan kamu....peace no war...

Sunday, February 24, 2013

BELANJA BAUCER BUKU SATU MALAYSIA

salam...

hi semua...

pagi ni...suka sngt aku update entry pagi2...sbb nyerr..esok cuti...

FYI aku baru saja abis bookfair dekat UM (Universiti Malaya) selama 5 hari starting 18th-22 Feb yang lalu...perghhh...bukan main penat lagi...apa tak nyer..lebam yang aku kene on 1st day setting masih lagi biru tau...hahahaha...kenangan kot...

semua ni penangan BB1M la kan....

for those yang di luar sana pemegang BB1M voucher...kat sini aku nak share beberapa info la buat korang semua sbb aku ad terbaca belog yang salah bagi info...so..aku ambil la inisiatif sendiri nak update infor buat korang semua la...

sepanjang aku kat UM mcm2 aku dengar la..goverment ni bagi rules dekat bookstore tapi student pulak tak tau ape yang boleh dan yang tak boleh...korang bayangkan la...syok2 pegang hard disk, stationary items...beratur bukan main panjang lagi...then time nak bayar...cashier ckap 80% from total voucher nak guna mesti beli buku...penat2 korang beratur..then dapat jawapan mcm ni..mesti korang hot kan???betoll tak...mesti la betol...sbb aku yang jadi cashier time 2...just say sorry je la...what can we do...rules mcm 2..kalo accept jugak...cashier kene byr..kalo 10 hengget xpe..ni kne 250...matiii woooo...

aisheiissshhhhhhh.....panjang lebar pulak aku tulis kt sini..

okeiii...aku kembali ke tpt asal...

kalo korang nak spend dekat POPULAR bookstore...promote bookstore sndri..

ni guidelines die :-

80% mesti buku....apa yang buku??? buku skolah..text book, novel, buku agama, story books, novel english..dictionary, buku cerita utk adik pon boley beli + al-Quran pon boley...tpi test pad +notebook bukan buku tau...

20% boley beli other items include stationary, multimedia spt mouse, pendrive, hard disk, cd, keyboard blablabla + magazine skli tau...

sbg contoh kalo korang guna RM 50 voucher...40 mesti buku dan balance boley beli brg2 lain..kalo korang nk spend 100% buku pon boley....tp xboley 100@50% on others items je..

so skrg Popular ada promotion khas untk BB1M voucher..

spend RM 150 you will get RM 10 free voucher + member card

or

korang boley spend RM 250 and you will get RM 50 free voucher + member card..

so...korang nak combine voucher pon boley...tapi maximum RM 250 in single receipt la..

p/s: bagi yang tak tau kan..sila la tny dulu and jngn persoalkan kenapa TAK BOLEH...so jawapan aku terhadap student yang TAK PAHAM adlah...PLEASE ASK P.M...hahahhaa....

Saturday, February 23, 2013

PERANGAI MANUSIA

salam petang sabtu

dear readers..pe khabar korang?

kali ni entry aku berkisarkan tentang sikap manusia ni...

ceritanya bermula disini...

ceh...aku buat diari pulak dekat blog..then the whole world boley bace blog aku ni..bajet2 artis la konon nyerrr....jeng jeng jeng..

kadang-kadang aku pelik...sbb satu perkara je...

hubungan yang elok berpecah belah..

then..kenapa perlu wujud sikap nk kondemkan aku jer..

ni bukan skli..tp bnyk kli..

hadoii pelik aku...xpaham pon ada...

lantak ko lah belalang....ko ingt aku boley hangin lintang ke kalo ko wat aku cm ni....

hahahahaa...gelak smbil gedix-gedix kepala...

Thursday, February 7, 2013

Gaji Vs Salary

salam...

jam di lappy menunjukkan angka 3.00 am..

ni lah kerja aku time......ESOKK rest day.....best kan kalo cuti  xtentu ni...hehehheee.... ;-)

ape tak nyer....tak yah susah2 sangkut dalam jem....al maklumlah..cuti weekday jer..

tapi yang tak best...BFF cuti wekend jer...handoii...

peyang aku nak melalut pagi2 buta ni adalah....

di sebabkan ad beberapa blog yang aku skodeng...post pasal Gaji...

nape bang @ akak...duit bonus dah abis ke???

hahhaa...mcm aku gak la...tggl beberapa hengget lagi ni...nak harapkan duit gaji....semput2..

nasib baik la bulan ni 28 hari j..kalo tak...mati sengkek la....ni la bahana shopping pakai debit card....

hidup kat Kuala Lumpur...gaji at least 2k kan...2 pon xcukup...apa tak nyer...nak bayar kereta...minyak kereta...makan...lebih2 ag kalu duduk dkt kawasan yang berisiko high class cam aku ni....mamposs la nak cover duit makan...ni belum campor ngn entertaiment lg....pening2...mana nk cekau duit nih...

last-last nnyi....duit-duit..dimana kau duit...

tips untuk kekal kaya sampai hujung bulan.

***bayar semua bil2 +duit kereta.
***beli barang dapur +barang diri sendiri
***makan secara sederhana...control perut...hehehehee
***kurangkan entertainment awl2 bulan sbbny tkut lari budget.
***jgn shopping lagi...esp nak beli baju baru la..kasut baru la..spender baru la...hahahha

so, kalo amalkan sumer ni..nescaya hujung bulan kamu still kaya...

p/s : so amalkan berbelanja hujung2 bulan...check betul2 time gaji masuk...time 2..shopping la sakan...nak makan mknan sedap2...time 2 la..sbb ny..lagi beberapa hari..gaji masuk...yeahhh...baby yeahh...jomm shopping hujung bulan...kekal aktif bersama livita...pe hal wat iklan livita kt sini...

OST RUBY vS LIRIK LAGU = JIWA AKU

Salam.....

jam menunjukkan angka 12.09 pg....okeyy..sedar tak kita dah pagi...dah menjengah hari yang lain... bagi yang belum sedar...please lah...please pukul pipi anda kuat-kuat @cubit kawan sebelah...opsss....confirm korang akan kene terajang la....hehehehe.... ;-0





dah dengar dah lagu ni??? yang ni sebenarnya OST Ruby...ala...drama yang dah habis tayang dekat TV3..pelakonyner Siti Saleha ngn Shanaz Ahmad....tau x??kalo tau sila angguk kepala skrg..kalo yang tak tau...sila hantuk kepala dekat dinding.....tapi perlu ke???lalallalala

apa kaitan lagu ni ngn hantuk kepala dekat dinding kan....

meh nak story.....
tapi malas la pulak....aku paste lirik je la....bagi yang mengalami masalah pendengaran....kuangkuangkuang...jahatnya mulut aku....


Sempurna
Cerita yang tak sempurna
Apakah alasannya
Siapakah di hatinya

Bahasaku
Mungkin tidak seindah
Lafaz kata pujangga
Namun ku bersumpah

Rela ku tunggu jawapanmu
Masihkah aku ada di hatimu
Saat ini

Biar tubuhku kan terpaku
Biar jasadku tak bernyawa lagi
Sampai nanti

Rela ku tunggu jawapanmu
Masihkah aku ada di hatimu
Saat ini

Biar tubuhku kan terpaku
Biar jasadku tak bernyawa lagi

Saat ini
Rela ku tunggu jawapanmu
Masihkah aku ada di hatimu
Saat ini… (ulang 3x)

credit to : http://liriklagu.me/lirik-lagu-cerita-dia-drama/

to you MR.L ....I MISS YOU....
to MR.L ....Relaku tunggu jawapan mu...Masihkan aku ada di hatimu...saat ini
arghhh.....aku benci la jiwang2 ni..tapi nak buat mcm mana kn......redho j la korang baca blog aku ni.... 
stress aku bila pikir tntg hubungan aku ngn MR.L
tapi nak buat mcm mana...aku yang pilih jalan ini...aku yang EGO...tolak dia...then mula la rindu datang bertamu....kehkehkeh...
wahai penasihat cinta...di manakah anda...
p/s : buat penasihat cinta...aku tak ada no phone dia..dah tak simpan dah..so..nk contact pon dh tak boleh...tnggu j la dia msj aku nnti...ermm...dh hampir 1 tahun dia tak contact aku ni...tak kan dh lupa kot....