Sunday, February 24, 2013

BELANJA BAUCER BUKU SATU MALAYSIA

salam...

hi semua...

pagi ni...suka sngt aku update entry pagi2...sbb nyerr..esok cuti...

FYI aku baru saja abis bookfair dekat UM (Universiti Malaya) selama 5 hari starting 18th-22 Feb yang lalu...perghhh...bukan main penat lagi...apa tak nyer..lebam yang aku kene on 1st day setting masih lagi biru tau...hahahaha...kenangan kot...

semua ni penangan BB1M la kan....

for those yang di luar sana pemegang BB1M voucher...kat sini aku nak share beberapa info la buat korang semua sbb aku ad terbaca belog yang salah bagi info...so..aku ambil la inisiatif sendiri nak update infor buat korang semua la...

sepanjang aku kat UM mcm2 aku dengar la..goverment ni bagi rules dekat bookstore tapi student pulak tak tau ape yang boleh dan yang tak boleh...korang bayangkan la...syok2 pegang hard disk, stationary items...beratur bukan main panjang lagi...then time nak bayar...cashier ckap 80% from total voucher nak guna mesti beli buku...penat2 korang beratur..then dapat jawapan mcm ni..mesti korang hot kan???betoll tak...mesti la betol...sbb aku yang jadi cashier time 2...just say sorry je la...what can we do...rules mcm 2..kalo accept jugak...cashier kene byr..kalo 10 hengget xpe..ni kne 250...matiii woooo...

aisheiissshhhhhhh.....panjang lebar pulak aku tulis kt sini..

okeiii...aku kembali ke tpt asal...

kalo korang nak spend dekat POPULAR bookstore...promote bookstore sndri..

ni guidelines die :-

80% mesti buku....apa yang buku??? buku skolah..text book, novel, buku agama, story books, novel english..dictionary, buku cerita utk adik pon boley beli + al-Quran pon boley...tpi test pad +notebook bukan buku tau...

20% boley beli other items include stationary, multimedia spt mouse, pendrive, hard disk, cd, keyboard blablabla + magazine skli tau...

sbg contoh kalo korang guna RM 50 voucher...40 mesti buku dan balance boley beli brg2 lain..kalo korang nk spend 100% buku pon boley....tp xboley 100@50% on others items je..

so skrg Popular ada promotion khas untk BB1M voucher..

spend RM 150 you will get RM 10 free voucher + member card

or

korang boley spend RM 250 and you will get RM 50 free voucher + member card..

so...korang nak combine voucher pon boley...tapi maximum RM 250 in single receipt la..

p/s: bagi yang tak tau kan..sila la tny dulu and jngn persoalkan kenapa TAK BOLEH...so jawapan aku terhadap student yang TAK PAHAM adlah...PLEASE ASK P.M...hahahhaa....

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. useful info tapi panjang leter skit. not bad for the narrative style

    ReplyDelete
  3. awk kje popular bookstore kt mne ye?takot popular selain yg awk kje tu pkai undang2 lain pulak...novel confirm ke boleh beli?

    ReplyDelete