Sunday, March 24, 2013

CABARAN MENDATANG !!!!

salam....

hye 'oll...
kali ni aku nk buat entry sesi luahan perasaan

tak sampai 2 mnggu aku di lantik menerajui satu department...
dah 2 ayat yang tidak sedap di dengar aku dapat...
perghh..menyirap jugak la darah aku okeiii...

dengan staff yang baru nk masuk tahap senior + part timer yang tahap educated pulak...
hadoii...stress aku...last2 menletop jugak aku dkt budak part timer..

ape taj nyer...di bayar gaji suruh buat keje...tp melawan cakap + berdiri cam patung cendana..
siap agrue ngn aku lagi ni...aishh...ingt aku ni sama level ngn  die ape...

tapi akhirnya..settle jugakk..

then...

yang senior pulak buat hal..
tak paham la aku dieorang ni...
dah la tak respect aku langsung..
then...

ape yang aku ptot buat....??
give up??

itu bukan prinsip aku..
so...nak tak nak..aku kene face jugak benda ni..
masalah membuatkan kita semakin matang...
am i right???

so...fighting...till end..

Monday, March 18, 2013

WEDDING MY BFF

salam you'll

hari ni nk update sal wedding my BFF..

rasa sedih sngt sbb xboley balik time die wedding..

so..hanya ni la jadi pengubat...

to azie..be a good wife and mum okeiii...

thanks to be my BFF..

happy ever till jannah...




credit to: wan Jerry

Wednesday, March 13, 2013

OFFICIALLY I'M 25 YEARS

salam....

dear readers semua...now i'm officially 25 years old...yeahhhaaa.....
alhamdulillah...syukur kepada Nya sbb aku masih lagi bernafas di atas bumi ini...

25 years...satu angka yang boleh menunjukkan kematangan...angka yang menunjukkan...kamu sudah sesuai..untuk  NIKAH...fuh...bestnya nikah...hahahaha...ayat gedix plus golek terguling...

so, sepanjang 25 tahun ini...aku face banyak benda..dari segi percintaan...(ada ke)..persahabatan, serta kekeluargaan...penat jerih untuk mendapatkan wang....memerah otak otak untuk mendapatkan segulung ijazah..tawa dan menangis bersama....akan aku abadikan dalam hidup aku dalam menghadapi hari-hari yang akan datang...

kat sini....nak share something yang sangat penting...bakal mengubah hidup aku 150-360 degree...
bakal mengubah mindset aku...bakal aku applykan apa yang aku belajar selama ini...

the birtday gift paling besar dalam hidup aku....

I HAVE BEEN PROMOTED

even acting as Department Head..tp itu dh cukup buat aku berbangga...even itu mmg job description aku selama ini pon...but..to get someone trust on you...it's not a simple things right???
when someone choose you...means you must show that he/she can trust on you...i'm i right??
so, i 6 month period, aku akan prove bahawasanya....dia tidak salah pilih orang....so in 6th balance ni...aku kene belajar banyak benda...


p/s : fokus utama aku terhadap kerjaya..andai ada jodoh....akan aku usaha...tp target utama adalah..kerjaya....fighting