Monday, April 29, 2013

BICARA INI DEMI ILLAHI

salam...

alhamdulillah...

finally..aku berjaya dapatkan juga buku ini....

bukan apa..nak beli dkt tempat aku kerja..system tak maintain pulak...

hadoi...pe la merchandise aku ni...buku ni hot kot...xnak order...

karang aku order sendiri baru tau...lallalalalla

okeii...actually aku dapatkan buku ini di Carefour  Kota Damansara...

time 2 ingt nk p cuci kereta...tp full pulak..

ingat nk usha buku..then nampak buku ni...apa lagi terus la beli...

siap tny adik yang jual dkt kedai buku..."laku tak buku ni dik"..

"laku sngt" pergh..berkobar2 nk order bawa masuk dkt oulet...

for those yang tak tau ..meh aku show cover dia...


 harga murah je...RM 19.90...dapatkan di kedai2 yang terdekat...


kata-kata keramat yang patot kita semat dalam diri :-

Hidup ni saling tumpang menumpang. di situlah lahirnya syukur kita pada allah. sedarlah, pada sepinggan nasik yang kita makan, di situ ada nasi yang diusahakan oleh petani, ada ikan yang di cari oleh nelayan, ada ayam yang dipelihara oleh penternak...bayangkan betapa banyaknya pihak yang bekerja untuk memberikan sepinggan nasi untuk kita.alangkah kerdilnya kita pada bumi allah...

fully translate dlm bahasa melayu..ayat asal dalam bahasa ibunda ku....Kelantan Darul Naim

p/s: lepas habis baca...aku nk buat review sikit...

Saturday, April 20, 2013

WAYANG TIME : OLYMPUS HAS FALLEN

salam 

hye u'oll.....bertemu lagi dalam entry malam ni...aku ni asal tgh malam mesti nak update belog kan....

ape tak nyer...1 hari  mesti banyak story nk citer...

okeyy...sambung citer balik...

hari ni cuti..ingt tak nk p mane2.....tp one my ex-colleague cuti jugak, so kiter orang plan p tgok wayang....

this movie really2 best...i give 5 star okeii...terbaik lah...menyesal tak tgok dr dulu..sbb this movie was released on 22th March..

at first, aku terfikir kenapa mahal sngt tiket utk movie yang dh lame release??best sngt ke??tp mmg betol2 best....

cerita dia bekenaan white house kene tawan oleh pengganas..tp bagaimana ex-bodyguard dia nk selamatkan presiden yangkene tawan..tp mmg betol2 best la...

for those yang belom tgok...

let's check this out..


Friday, April 19, 2013

OFF TOPIC...POLITICAL ISSUE

Salam...

hye semua....how do you feel today?? hope everything gonna be ok...insha'allah...

okei...today, i would like to stress bout political issues. as we know, election day just around the corner ..

for those yang dah boley Vote..please choose the right Leader..anda apa yang anda vote sekarang akan kekal memerintah untuk sepenggal..this is for our future as a youth right..

this is my fist time Vote..and aku dah pilih Leader yang aku nak since aku kecil lg...atas sebab2 yang hanya aku sendiri yang tau...

I'm Kelantanese, and aku selesa di bawah pemerintahan sekarang...so Vote for K.means Kekal...

but why?? kenapa tak choose T stand for Tukar???

bagi aku, we got everything even though:-  

#tak ada highway ( coming soon without T.O.L ), 

#pembangunan biasa2, peluang pekerjaan macam dekat bandar  besar (gaji kecik tapi kos sara hidup kecik..nak expect gaji RM 3000 mmg tak dapat la event ada degree,,tapi kalo dihitung gaji 2000 dkt K.L lepas tolak kos sana sini...dapatnya macam kerja dekat kg jugak), 

#air yang bersih (sepeti yang digembar gemburkan...tapi duk di PENDALAMAN mmg susah nk dapat la kan. so far since aku kecik smapi skrg..kami dah dapat air bersih....kuang3x

#Cinema (dulu ada tapi skrg dh tak ada...nak tengok wayang pergi je K.L sbb org yg tgok wayang ni adalah mereka yang ada duit..45 minit jer..Air Asia kan ada )

tapi aku selesa macam ni....
hidup mesti diteruskan...yang penting...kita tengok apa yang berlaku sekarang??
jangan lebih2 sngt...nt kampung tergadai...

p/s: buat pilihan yang bijak

Thursday, April 18, 2013

EDISI MAKAN..NYUMNYUMNYUM...

hye all...

entry agains..

ni lah kalo dah boring ..xtau nk buat apa...nk stalker belog org2 lain...malas pulak...

then tiba2 terpikir sal satu makanan..

oversea punyer food..hahahhahahaa.....

simple dan mudah jer cara nak masak..baling2 di ibarat seperti bola baling...
di cincang seperti nak cincang musuh anda jer...ahakszz....

aku nak share 1 resepi mudah...orang yang tak pandai masak pon confirm akan pandai....
tapi bukan masak megii okeii....

aku nak share macam mana nak masak Spaghetti..

bagi yang xkenal rupa spaghetti..meh aku tunjukkan...

 kalo nak masak spagetti...mesti ada spaghetti okeii....

bahan ke dua adalah...

Tomato...tapi bagi yang malas cm aku nih...nak cepat jer.....cari jer benda ni...cepat dan pantas



bahan terakhir adalah...kalo nak sedap la....kalo nk biase2 jer..malas sngt...2 bahan 2 dh cukup dah...

daging cincang....


okeii...sumer bahan dah tersedia....

cara memasak....

1) rebus spaghetti dengan sedikit minyak hingga masak..
2) panaskan sos dengan daging..biar daging masak seketika..then......siap....
3) letak spaghetti dalam pinggan dan tuangkan sos...simple and easy...


ni lah ropenyerr...kalo nak  yang cantik2...hiaslah dengan ape yang korang suker...bagi aku...asal kenyang suda....

selamat mencoba  :)

source: google image

BILE TOM CRUISE JADI TOM CURSE???

salam...


hyee u'oll...thanks for view my messy blog.....

todayy......

nk update sal 1 movie yang aku tgok last night...

jeng2...

pelakon die Tom Cruise..tp yang kelakar biler housemate aku eje Tom Cruise jdi Tom Curse...terpikir pulak aku....sejak biler Tom Cruise kene sumpah@tukar nama....lalalalaa....

bagi yang tak paham ape msj yang aku nk sampaikan...korang gelak jer...buat2 paham okeiii...

cun....comel pon gelak....macam kak Ton....hahahaha

berbalik pada story yang aku nak cerita.....

semalam aku tgok Movie Oblivion...even agak terlewat 1 week...tp bahang Oblivion 2 masih terasa la...

for those yang belom lg tonton.....


plz take a look





bg aku..citer die ok la...duration agak lama la..agak boring jugak...tp korang kene fokus..kalo tak...confirm xkan paham....

Monday, April 1, 2013

THE HOST


The Host, another adaptation from novel, the best seller author Stephanie Mayer after finished her  Twilight series.

this movie will be released on 4th April, this coming Thursday..

and i cannot wait to watch this movie....

so, let;s watch the thriller before book the tickets...

please book early before sold out... 


G.I JOE - RETALIATION

extend kepada 1st entry...

ni post ke dua yang aku nak update sal movie yang aku dah tegok...

for those yang suka action movie....

G.I Joe salah satu movie yang korang boley tgok la..

bagus...penuh dengan aksi...

aku xpernah tgok yang 1st movie die..so aku xtau..

2nd movie sngt bagus...

i love it..

so better u'oll p cinema tgok okeii...

as usual....trailerr aku ttp tnjuk...


CINEMA owh CINEMA

salam....

hi you'ollls...

hari ni aku cuti...yehaaa...selepas berhempas pulas wrapping up until 7.00 am...even banyak ular kehkehkeh....

actually bnda ni aku dh lame nk update tp xder mase...ewahhh...konon bz la...

aku nk share movie yang aku tgok yg d adaptasi dari novel ni....

sbb skrg kn bnyk sngt movie yang di adapatasi dari novel either english or malay novel la kan..

so yang aku nak share kt sini adalah citer 'Warm Bodies" karya Isaac Marion

bg aku citer ni best and kelakar..mane tak nyer....citer zombi yang lawak...xtahan aku gelak...the whole manusia dalam wayang pon turut gelak okeii....

for those yang belom tgok....go and see it...

aku rate 4 and half star....

let's watch the trailerr..