Sunday, March 22, 2015

REVIEW D'TRIM

Assalamualaikum

Terasa hendak review satu product yang mini ternyata sedang hangat di perkatakan.

D'trim adalah setu product yang di yakini dapat mengurangkan masalah berat badan. Tapi korang harus make sure yang product yang korang beli tu sememangnya tulen.

Botol dia seperti berikut Dan kalo korang gores mesti Ada code.
Dan code tersebut korang boleh check di webpage dia okeii
So. Yang ni aku beli SBB nk try before promote tp customer then nak tau bahawasanya agen yang aku ambk ni betul2 jual product yang tulen.






So after gores korang pegi web page dia and key in code.
Kalau original dia akan tulis original.
Yang bagus nya..klo code korang dah di gunakan. Dia akan kluar mcm yang bawah 2.
So Ada beza la kan. Jangan sampai tertipu



Korang juga boleh baca komen pasal d' trim ni Dari Kevin zahrin sendiri tau.

Ingredient d'trim


Cara pengambilan

Sebiji satu Kali sehari sebelum atau selepas makan..jangan over tau.
Banyakkan minim air masak Dan juga makan buah-buahan.

PERATURAN DAN LARANGAN PENGAMBILAN D'TRIM OBESITY SOLUTION :

Tidak sesuai bagi golongan :

✘ Anemia
✘ Masalah Ginjal
✘ Mempuyai penyakit jantung (koronari), darah tinggi dan penyakit cerebrovascular
✘ Ketagihan dadah, ubat atau alkohol
✘ Mempunyai masalah hyperthyroidism dan hati
✘ Berumur kurang 18 tahun dan melebihi 60 tahun dan yang sedang hamil

✘ Mengambil suplement atau ubat-ubatan slimming yang lain 



Testimoni

Klo pic yang xde APA 2 watermark mksdny aku ambk dkt google la ye.


Hopefully d'trim ni berkesan la dgn aku.
Sejak kerja baru ni. Saiz badan making membesar.
Skrg ni tidal sempat lg nk timbang Berar badan.
Sebelum resign. Means awl bulan 1 hari tu. Berat aku 75kg.
Aku tinggi so xnmpk gemuk sangat. Tapi disebabkan kerangka aku yang agak besar ni. Nampak la kegagahan aku yer...hukhukhuk
Kadang2 rasa rendah diri .tinggi Dan besar .. hUlK..Hahahaha

Kalau korang berminat nk try d'trim boleh WhatsApp la.
Insha Allah..harga boleh di runding.
Bukan nak berniaga sangat..hanya hendak menolong.

Update 14/09 - ready stock

Di ingatkan: No COD

No COD. Andai tak percaya dengan seller jangan beli
Bukan tolak rezeki tetapi tak suka customer yang fussy dan over.
Banyak lagi kerja nk buat selain layan orang yang fussy tetapi buka niat nak membeli.

Harga boleh runding. 

Di ingatkan sekali lagi NO COD. NO SELF PICK UP.

Whatsapp: 017-9698951

MALINDO CHECK IN

Assalamualaikum,

Alhamdulillah selamat juga aku menaiki malindo buat Kali pertama.
Berusaha juga aku mengoggle Cara nak check in malindo ni secara online.
Tapi sayang take Ada pulak orang buat review.

Okeii la..xpe..demi nk bagi ilmu dkt  semua orang aku sanggup la buat review..hopefully berguna.

Cara check in malindo online

1st step

Haruslah Cari web page then pegi sign in.
Part ni opening kepala sikit sbb korang perlu legal nama bapak dulu as ur first name. Klo korang letak nama korang..confirm error..pastu booking number jangan lupa yer





2nd step..dia akan kluar mcm ni ye...so isi je detail korunk



3rd step - ikot je la APA yang nak kan


4th step- part ni aku take suka sebab xtau kenapa xleh nk pilih seat. Penat aku tekan..last- last aku next je. Flight yg aku nail ni kecik je..maklumlah sejam je pon.



 5th - SBB luggage free...so register je..in case kan


Last

Yehhh..boarding pass's
Print je la..and check in luggage can biasa.
Kalau malas..boleh check in dkt airport.


Flight aku pukol 8.15..so usai subuh aku keluar..pecut selaju mungkin..takut jem kan..nt terlepas flight pulak.
So breakfast la dkt airport.

Aku naik dkt subang..bukan dkt klia.
Actually aku tekejuz giler. Xbajet harga breakfast cm ni. Hello..nasik bukan goreng panas2 kot.
Orang cakap coz airport..tp klo petang @ tengahari aku faham la. Boleh consider masakan panas. Ni APA..pagi2..huh..klo tau baik aku breakfast dkt old town je..dah comfirm2 mahal..pas ni mmg xbreakfast la dkt Kedai ni.


Okeii..kereta aku park dkt sini..1 malam..boleh consider murah la..ermm..overbite 18 hengget..OK la kan. Masuk kul 6.30 am keluar 11.30 esoknya. Total RM 25.50..mahal ke murah???
Hahahahaa.


Korang kalau Ada opinion boleh la komen.SBB aku mmg suka try bnda baru.
MAS dah try
Air Asia pon dah
Malindo bru je
Firefly je belum..target nk fly ngn firefly pulak


Wednesday, March 4, 2015

Trip to Langkawi Part 1

Salaam

Tiba- tiba rasa malam nk update blog pulak almaklumlah too excited nk pegi langkawi ni..
Dengan segala kudrat melayan baby meow yg asyk gigit jari..nk bergurau gamaknya ni

Actually this is my 1st time sepanjang 26 tahun aku hidup dkt dunia ni..aku belum pernah jejak kaki ke langkawi. Satu pengalaman baru maybe yang tidal mungkin aku lupakan.

My trip would be next week which is on Tuesday at 4.20 pm. Persiapan yang telah di lakukan adalah Cari chalet. Actually it is not too easy for us nk Cari chalet or hotel yg betul2 under budget. But we try to work it out.
Insha Allah...I will share it soon including semua benda.

Ticket flight aku booking awal2 since June last year which is cost only  111 including charge..you can pay with debit/internet banking or using credit card.
So..charge adalah...if I not mistaken
# credit card - Rm 16 per head
#debit/online banking- RM 4 per head

So better using debit card or online banking. How much you will save my dear.

Total ticket includes luggage for 4 person is RM 444.cantik pulak no ye..if I break down..the calculation should be like tthis

#FLIGHT
1)4 guess- RM 0 under promo period
2) Klia 2 - RM 12
3)Airport tax- RM 60
4) Fuel Surcharges - RM 160
Total - RM 232.00

#SERVICE AND FEE
1) 4xchek in baggage -up to 15 kg- Rm 100..sharing luggage..save.
2)4x pick a seat- RM 48
3)4x processing fee - RM 64
Total- RM 212

Better korang pergi bawak hand carry je la..xyah luggage bagai.balik je nanti boleh beli luggage coz mama la tau kot2 buah tangan 2 bnyk sngt and paid by debit or online..rugi yorr by credit card ni..make sure collect duit dulu...karang makan meggi pulak.

Note# tnggu part 2 pulak ye..

Bubbye